Кой заклейми Виктория Бекъм като икона на анорексията?

11 август 2017 | 11:50
видяна 5239
коментари 3
Снимка: Getty/Images

Заведение обиди жестоко Виктория Бекъм, определяйки я като "анорексична модна икона".

Любимата на Дейвид Бекъм предприе сериозни мерки, за да защити честта си пред съда.

Повод за действията на бившата спайска е реклама, която представители на кафене в английския Тайнсайд поставиха на миниван за доставки на пици.

Снимка: Daily Mail

Върху него е залепен постер с карикатурния образ на Виктория, представящ я като кльощава, приличаща на скелет, жена, окичила се с лента от конкурс за красота. Тя носи лента, върху която се чете надпис: "Анорексична модна икона", а до самото изображение стои и слоганът: "Нашата нова пица е по-тънка от Виктория Бекъм и е само 2 мм".

Снимка: Daily Mail

Говорител на модната дизайнерка изрази възмущение с думите: "Абсолютно недопустимо е да се омаловажава такова разстройство и да се накърнява репутацията на личността по този безсмислен начин. Това удря по репутацията на Виктория и е абсолютно неуважение към нейната личност. Бекъм има намерение да защити честта си по съдебен път, за да не позволява недвусмислени шеги по свой адрес и по адрес на външността си."

Четете още: Драконова диета ала Виктория Бекъм


Ресторантът беше подложен на сериозна критика заради рекламата и от благотворителна организация, която заяви, че "шокиращият слоган поставя хората в реален риск" от хранителни разстройства.

Снимка: Getty Images

Междувременно мениджърът Сони Сиду оповести, че не е искал да обиди никого и че рекламата е престояла на вана 3 години. Той добави още, че клиентите я виждали в определен контекст, а не като обидно клеймо срещу британската модна дизайнерка: "Като мениджър искам да заявя, че сме с пълното съзнание колко сериозни са хранителните нарушения и никога не сме искали да се подиграем на хората с хранителни разстройства."
Както и да се оправдават от заведението, факт е, че бившата спайска не си поплюва и вече е задействала правата си."

Как ще завърши историята тепърва предстои да разберем. А междувременно можем да си припомним, че Виктория Бекъм е обвинявана в анероксична визия неведнъж. Дори на едно от дефилетата с нейна колекция Бекъм избра за манекенки много слаби момичета, което предизвика гнева на почитателите ѝ и критиката на медиите. 

Четете още: Критикуват Виктория Бекъм за твърде слаби манекенки

Още по темата

Коментари

3 Грозна кльощава анорексичка(и абсолютно луда)
  12 август 2017 | 08:41 отговор
 

Тя САМА СЕ ЗАКЛЕЙМИ,КАТО АНОРЕКСИЧКА!Дори не си направих труда да прочета глупавата ви статия,но-вие защитавате ли я?!Нужно е само да погледнете тялото й, за да...се убедите ,че е болна физически и психически!вижте физиономията и излъчването й-нужно ли е да обяснявам...за някои неща не е нужно обяснение!

 
2
  11 август 2017 | 14:49 отговор
 

typa anoreksichka

 
1
  11 август 2017 | 12:10 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени