Автор
Woman.bg

Кажете ни как седите, за да ви кажем какви сте

Сигурно сте забелязали, че повечето хора стоят по определен начин – този, който ги кара да се чувстват най-удобно. Малко от нас обаче си дават сметка, че тази позиция на тялото може да разкрие толкова много за характера на човек.

Вижте 10 пози на тялото в седнало положение и тяхното значение:

1. Изправени



Вие сте силни и независими жени, които рядко се съмняват в правотата на своите думи и действия. Обичате да знаете всичко и да контролирате. Изключително надеждна личност, на която другите могат да разчитат в трудни моменти.

2. Облегнати назад



Вие сте сензитивни и чувствителни натури, които никога не остават безразлични към преживяванията на останалите. Имате склонността да анализирате всичко и трудно взимате решения, като дълго преценявате „за“ и „против“.

3. Приведени напред



Тази позиция е характерна, за хора, които лесно се впечатляват. Те имат множество интереси, любознателни са и лесно създават нови приятелства. Бързо се интегрират в новата компания и умеят да радват другите с комплименти и красиви думи.

4. Със събрани крака



На пръв поглед създавате впечатление на студени и дистанцирани персони, но когато човек ви опознае открива една друга ваша страна – доброта, искреност и любезност. Вие сте праволинейни по повечето въпроси и предпочитате да се придържате по предварително изготвен план.

5. С кръстосани глезени



Вие сте целенасочен човек, който притежава изразени лидерски качества. Обичате да сте винаги информирани и да държите всички и всичко около себе си под контрол. Отворени сте към нови запознанства, но проявявате силна ревност във връзките си.

Четете още: Тайните, които крият психотерапевтите на звездите

6. Кръстосани крака



Вие сте скромни и дори стеснителни личности, които често се държат неловко в компанията на непознати. Трудно може да се каже за вас, че сте уверени в себе си. Опитвате се да скриете чувствата и емоциите си от околните, затова често ви определят като затворени.

7. С кръстосани ръце



Вие сте сериозна личност със силен характер. Мислите в дълбочина, затова често имате замислено изражение на лицето, което се асоциира с тревожност. Въпреки че сте напълно уверени в себе си, не се откривате лесно пред непознати.

8. С ръце, заклещени между краката



Вие сте изключително мили, чувствителни и добродушни. Не игнорирате чуждите проблеми, дори напротив, реагирате светкавично и правите всичко по силите си, за да помогнете. В същото време сте много срамежлив и често поставяте мислите и действията си под съмнение.

9. С ръце върху коленете



Вие сте родени лидери, дръзки и уверени в себе си, не се страхувате на демонстрирате надмощието си. По правило тази позиция е характерна за хората които са концентрирани, а не разсеяни през по-голямата част от времето. Готови сте да поемете отговорността не само за своите, но и за чуждите действия. Проблемите не ви плашат и ги решавате бързо и с лекота.

10. Със сключени пръсти на ръцете



Вие сте изключително емоционални, импулсивни и дружелюбни. Много сте лъчезарни и винаги гледате оптимистично на живота. Когато общуват с вас, хората се зареждат с ентусиазъм и позитивна енергия, затова рядко оставате без компания около себе си.