Със сигурност не само тялото ви се нуждае от диета, за да се чувства добре. Като под “диета” имаме предвид правилната грижа за себе си, така че да постигате максимални резултати.
Умът ви има нужда от същата грижа, за да работи бързо и във ваша ползва. “Една от най-добрите програми за лична ефективност е да бъдете позитивни спрямо себе си”, казва световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси. Можете да се “самонастройвате”, ако говорите положително на себе си и в мислите си сте толерантни към грешките си.
Трейси освен лектор е и автор на редица бестселъри, последният от които е “Изяж жабата”. Годишно консултира 350 бизнеса в световен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар “Maximum Achievement 2.0” в София, който е в рамките на финалното му световно турне. Вземете билети на www.briantracy.bg.

Ето и съветите на Трейси за правилна диета за ума:

Мислете за мечтите си

Обикновено среднотатистическият човек говори за себе си в негативен аспект и се вижда по този начин. “До 94% от вътрешния ви диалог е свързан с вашите страхове, проблеми, притеснения и ядове”, казва Брайън Трейси. Трябва да се стараете да не обръщате толкова внимание на нещата, които ви тормозят, и да мислите повече за мечтите си.

Най-мощният антидот

Психолозите казват, че краткото “Мога да го направя” е противоотрова на страха от провал. Повтаряйте тези думи на себе си отново и отново и повярвайте в тях, когато чувствате съмнения.

Направете милиони!

Друго такова изречение е “Аз печеля милион” - вплетете това в подсъзнанието си, без да забравяте да си повтаряте “Аз съм най-добрият”. Това ще ви накара да се чувствате по-добре със себе си и да не обръщате внимание на негативните мисли. Така се фокусирате върху важните неща и решенията, а не върху проблемите.

“Хранете” ума си редовно

Подхранвайте го с информация, идеи, мисли, снимки, емоции, които съответстват на вашите цели за успех. Развийте навика да мислите положително и уверено за целите си. Визуализирайте себе си като това, което искате да бъдете, и действайте по този начин.

Станете експерт

Прочетете всичко, което можете да намерите за бизнеса си. Станете експерт във вашата област - колкото повече информация получавате, толкова по-уверени ще бъдете.

Упражнявайте се

За да пристъпите към действие, Брайън Трейси споделя две упражнения, с които можете да започнете:

1. Повтаряйте си “Мога да го направя!” всеки път, когато очаквате нова цел или възможност. Това изгражда самочувствието ви, а то е важно за успеха ви.

2. Грижете се за ума си така, както се грижите за тялото си. Уверете се, че всеки ден се храните с положителни истории, снимки, случки. Не четете, слушайте и гледайте неща, които са негативни и депресивни. Това ще направи огромна разлика в начина, по който се чувствате и как действате.

Ако сте се вдъхновили и планирате да пристъпите към действие с упражненията на Брайън Трейси, то тогава семинарът на 19 февруари ще ви помогне да надградите още към започнатото. Освен с нови знания, умения и идеи, гостите ще си тръгнат и с личен едногодишен план за действие. Вземете билети на www.briantracy.bg.