На този свят има два типа хора. Тези, които винаги са навреме и тези, които винаги закъсняват. Ако сте от вторите, със сигурност неведнъж сте се питали как тези ваши приятели, които все ви чакат за среща, успяват да са точни. Днес ще ви разясним отговора на този въпрос.

1. Наистина осъзнават последиците от закъсненията

Преди да започнете да се разтъкавате, оправяйки се за работа, сетете се какво се случва в офиса, когато останалите колеги ви чакат. Едва ли някой ще ви каже нещо заядливо пред вас, по-скоро ще има куп подмятания преди да дойдете и ако закъсненията ви станат твърде чести, може би ще ви посъветват да бъдете точни. Хората, които не закъсняват, оценяват времето на другите и го уважават. Със сигурност, ако никога не успявате да прецените времето, с което разполагате, нееднократно сте имали проблеми. Може би някои приятели вече не искат да се виждат с вас?



2 .Преценили са колко време им е нужно, за да се приготвят

Ако искате да бъдете точни, то давайте си сметка колко време ви отнема да станете, да минете през банята, да се облечете и оправите. Използвайте таймер, за да засечете най-точно. Само така ще можете да си прецените реалистично времето.

3. Подреждат приоритетите си

Хората, които са винаги навреме, не са по-малко заети от другите, така че многото ви задачи съвсем не са оправдание за лошата ви организация. Ако имате повече задължения, отколкото можете да изпълните, просто ги подредете по важност. Също така си поставяйте срокове за изпълнение, записвайте си и всичко ще е наред.



4. Планират бъдещите си задължения

Организираните хора не живеят ден за ден. Направете си списък с неща, които трябва да свършите спешно, и такива, които можете да оставите във времето. Само по този начин ще бъдете ефективни и няма да забравите какво трябва да свършите и какво вече сте отметнали като ангажимент. Също така, за да си помогнете за сутрешното приготвяне за работа, можете да си предвидите дрехите от предната вечер. Тъкмо ще имате повече време за размисъл и на следващия ден ще бъдете ослепителни.

5. Не подценяват алармите

Едно от най-удобните неща, които телефонът ви може да прави, е да ви подсеща за каквото ви е необходимо. Използвайте тази екстра, много е полезна.



6. Стараят се да идват 5 минути преди уговорения час

Чудесен начин да стигате навреме, особено ако имате тенденцията да закъснявате, а и ще се отървете от досадното бързане в последния момент. Не се притеснявайте, че ще ви се наложи да почакате, не проявявайте егоизъм. Стигайки навреме, показвате, че уважавате времето на другия и своето лично. По този начин ще бъдете по-успешни, защото хората ще ви уважават.

Четете още: Обикновен ден?!? Да, бе, да!