Автор
Woman.bg

Как Риана отпразнува 30-ия си рождения си ден + 15 интересни факта за нея

Робин Риана Фенти, известна в цял свят като Риана, навърши 30 години на 20 февруари. Не е за вярване, но първият й албум излезе през 2005 г., а Good Girl Gone Bad, включващ и суперхита Umbrella, през май ще стане на 11 години. Въпреки това Риана е все така актуална и новини свързани с нея непрекъснато пълнят медиите. От януари 2016 г., когато излезе последният й албум Anti, тя участва в няколко филма, сред които и „Осморката на Оушън“, чиято премиера очакваме това лято.

View post on Instagram
 


Рири отпразнува рождения си ден в шармантен лилавочерен тоалет от пролетната колекция на Saint Laurent в заведението The Grille в Ню Йорк. В своя профил в социалната мрежа Instagram певицата написа, че е отбелязала празника "заобиколена от хората, които обича" и допълни, че 30-те вече са й любими. Жълтите издания пък разпространиха информацията, че настоящият приятел на Риана, саудитският милярдер Хасан Джамил, също е присъствал на партито, но изпълнителката предпочете да не качва снимка в неговата компания. След елегантната вечеря компанията на певицата, в която била поканена и Парис Хилтън, се преместила в ресторант Pool, където живо участие имала Тони Бракстън.

View post on Instagram
 


По случай юбилея на любимката на милиони хора по света събрахме за вас 15 факта за живота и творчеството на Риана.

View post on Instagram
 


1. Колкото и да е странно това, като ученичка бъдещата звезда не била нито лидер, нито всеобща любимка. Нещо повече – съучениците често й се подигравали заради светлата й кожа. „Викаха ми бяла“, спомня си Риана.

2. Детството й далеч не било щастливо. Баща й взимал наркотици и зарязал семейството си. Риана като най-голяма от децата помагала на майка си да отгледа останалите. Това повлияло много на характера й, направило я самостоятелна и силна. „Мисля, че това ме направи много независима. Аз съм много силен, решителен човек“, споделя певицата в интервю за The Guardian. Впрочем, баща й в крайна сметка се преборил със зависимостта си, възстановил връзка с децата си и се извинил на Риана.

3. Първата творческа победа на певицата било достигането до финала на конкурс за таланти, проведен на родния й остров Барбадос. 16-годишната Риана спечелила първото място с песента Hero на Марая Кери.

4. Джей Зи подписал договор с Риана още първия ден, когато двамата се запознали.

5. Почти всички артисти си имат своите ритуали преди и след излизане на сцената. Риана също спазва такъв. Преди началото на концерта тя пийва малко алкохол – за бодрост. Обикновено предпочита ликьори, но понякога ги замества с водка. А когато шоуто приключи, певицата се връща в гримьорната, сваля всичките си дрехи и половин час ходи гола. По този начин пречиства чакрите си и се готви за следващия ден.

6. Повечето приятели на Риана са мъже. Певицата признава, че има „само три приятелки и милиони приятели!“. От трите късметлийки знаем името само на една – Кейти Пери. Двете се запознали на една церемония по награждаване и вече към края на шоуто „седяли една срещу друга, смеейки се на всичко и на всички“. Момичетата са много близки, например Кейти е помогнала на Риана да преживее трудната си връзка с Крис Браун. Самата Риана пък получила покана да стане шаферка на сватбата на Пери и Ръсел Бранд. Барбадоската хубавица много искала да бъде до приятелката си в този съдбовен момент, но не могла да отиде на церемонията в Индия заради натоварения си график (тогава работила над поредния си албум).

7. Риана често се крие инкогнито в тълпата фенове, дошли на концертите й – тя облича пухенка, нахлупва на очите си шапка с козирка и известно време остава сред зрителите, очакващи началото на шоуто.

8. Риана не може да понася екзотични кухни и предпочита фастфуда. Трябва обаче да й признаем смелостта – тя не крие пристрастията си и често се появява пред обективите с газирана напитка в ръка. При това певицата е луд фен на водата – тя пие вода постоянно и съветва всички да последват примера й.

9. Веднъж Риана се оказала в неудобна ситуация. Когато била на козметик за епилация на бикини-зоната, козметичката изведнъж й поискала автограф. Певицата била толкова възмутена от този случай, че оттогава си търси козметици на напреднала възраст, които не говорят английски.

10. Песента Umbrella била написана за Бритни Спиърс, но агентите й не се заинтересували от композицията. Освен това издателите на Бритни решили, че тя си има вече достатъчно песни за албума. Umbrella била предложена на Мери Джей Блайдж, но Джей Зи поел инициативата и закупил песента за Риана.

11. По данни от тази година Риана вече е изкарала 245 млн. долара. Тези пари тя е спечелила, както е прието при звездите, не само от музиката си, но и от рекламни договори и бизнес-проекти – партньорство с Puma, Chopard, Manolo Blahnik, Fenty Beauty.

12. Риана обожава реге, това е любимият й музикален стил. „Боб Марли, Шон Пол – това е музиката, с която съм израсла и която винаги ми повдига настроението“, споделя певицата. При това обаче смята за свой основен кумир Мадона и признава, че иска да стане „черната Мадона“.

13. На остров Барбадос вече от години се празнува Денят на Риана – на 22 февруари.



14. Риана често позира с доста скандални тоалети, но при това отказва да участва във фотосесии за еротични списания.

15. Риана много обича татуировките и вече има цели 20 по тялото си. Първата е нейния зодиакален знак – Риби. Направила си я още на 18 години. Впоследствие отбелязвала всички важни събития в живота си с татуировки. Например раздялата с Крис Браун е увековечена с пистолети по хълбоците и фразата Never a failure, always a lesson („Никога провал, винаги поука“) на ключицата.

Цитат от Риана: „Падам си по образовани мъже. Не е нужно да имат някаква научна степен, но трябва да знаят чужди езици или да се интересуват от случващото се по света, от история, изкуство или музика. Харесва ми да научавам нещо ново“.