Как да почистваме бижутата си

15 март 2017 | 07:49
видяна 1720
коментари 0
снимки: tumblr.com, hercampus.com, pinterest.com, weddingringset.bellasupiana.com

Всяка от нас знае някои хитри трикове, които е научила от своята майка, за поддръжката на бижутата си, особено за тези, които се предават през поколения и носят не само материална, но и сантиментална стойност. 

Днес ще ви споделим кои са най-подходящите методи за почистване на различните метали. Как да накарате бижутата ви да заблестят и да имат онзи прекрасен вид, който да подчертае женствеността ви? 

ПерлиНай-доброто почистващо средство за тях е препаратът за пране или омекотителят. Необходимо е да напълните съд с 1 литър вода и малко препарат. Потапяте перлите за 10-15 секунди, след което ги подсушавате с кърпа и ги оставяте да доизсъхнат. Съхранявайте перлите си отделно от останалите бижута, като най-подходящото място за тях е в памучни торбички. 

ДиамантиЗа диамантите е препоръчително да се използва топла вода, сапун и четка за зъби. След като измиете внимателно диамантите, ги подсушете с кърпа с потупващи движения. Може би сте чували, че пастата за зъби също изчиства добре тези бижута, но всъщност това не е добра идея, защото тя може да увреди среброто, което често придружава диамантите. 

ЗлатоЗа почистване на всички златни бижута можете да използвате препарат за миене на съдове, топла вода и четка за зъби. Ако металът е потъмнял, можете да прибавите и няколко капки амонячна вода. Потопете златните бижута във вода, добавете сапун и започнете внимателно да ги полирате с четката. Изплакнете с хладка вода и ги оставете настрани да изсъхнат. СреброСреброто е много нежен метал, с който трябва да бъдете изключително внимателни. Можете да нараните повърхността му, дори и със съвсем леки потупващи движения с кърпа. Почиствайте го единствено с вода, малко сапун и с нежни движения. Като приключите просто го оставете да изсъхне. 

Бижута с текстурирана метална повърхностНай-ефективното средство за почистване на подобни бижута са месинговата четка и сапунът. Само по този начин ще успеете да премахнете наслояванията в ъгълчетата. 

ТюркоазТози камък е нежен и е необходимо внимателно отношение, когато го почиствате. Единственото, което трябва да направите, е да го потопите за секунди в топла вода с пяна от сапун, след което незабавано да го подсушите с мека памучна кърпа. 

 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени