Вчера се появи информацията, че вдовицата на Хю Хефнър – Кристал Харис няма да получи нищо от наследството на магната, оценявано на повече на 43 милиона долара.

Според изданията причината е, че 26-годишната красавица не е включена в завещанието на Хефнер. Това накара мнозина да коментират, че сметките на красавицата са се оказали криви, намеквайки, че решението на Кристал да мине под венчилото с 60 години по-възрастен от нея мъж е продиктувано от финансови подбуди.

А кои другите известни дами, обявени за златотърсачки, може да видите в следващите редове:

Ана Никол Смит

Американският модел и актриса, прочула се със снимките си за Playboy, е може би сред дамите, най-често определяни като златотърсачки.

Причината е бракът ѝ с 63 години по-възрастния от нея петролен милиардер Хауърд Маршал.

Ана се запознава с него през октомври 1991 г., докато работи в стриптийз клуб в Хюстън.

Към момента на запознанството им Ана е омъжена, но това не ѝ пречи да стане любовница на Хауърд, След двегодишна връзка, по време на която блондинката е засипвана с щедри подаръци, тя най-накрая се развежда със съпруга си и се съгласява да мине под венчилото с любовника си милиардер. Медиите твърдят, че Маршал е предлагал брак на Ана няколко пъти, докато тя най-накрая благоволила да му каже заветното да.

Сватбата е на 27 юни 1994 г. Смит, която е на 26 години, и Маршал, на 89 години, сключват брак. Това веднага става повод за разпространяването на слухове, че тя се е омъжила заради парите му. Въпреки че не живеят заедно, Смит твърди, че обича съпруга си и че възрастта няма значение за нея. Тринадесет месеца след тяхната сватба, на 4 август 1995 г., Маршал умира в Хюстън.



Хедър Мийлс

Красивата бивша топмоделка Хедър Мийлс също е набедена за материално момиче. През 2002 г. тя се омъжи за 30 години по-зрелия от нея легендарен бийтълс Пол Маккартни.

Двамата изглеждаха лудо влюбени, но щастието им продължи по-малко от четири години и през 2006-а се изправиха един срещу друг в ожесточена бракоразводна битка. Хедър обвини изпълнителя в домашно насилие, а той от своя страна я определи като меркантилна жена, стремяща се само и единствено към богатството му.

Медиите на Острова подкрепиха Хедър и също я заклеймиха като златотърсачка и дори прокараха идеята, че русокосата дама въобще не е малтретирана, а е скалъпила историята, за да спечели по-голямо обезщетение при развода.

Въпреки тези спекулации съдът присъди Пол Макартни да ѝ изплати 48,7 милиона долара. Причината обаче не беше евентуалния физически тормоз, на който тя твърдеше, че е била подлагана, а фактът, че двамата с певеца не са били подписали предбрачен договор и поради това тази сума се полагала на Хедър.



Вивиан Ставиано


Екзотичната красавица е дамата, която придружаваше навсякъде американския милионер Доналд Стърлинг. Някои приемаха красавицата за близка приятелка на собственика на Лос Анжелис Клипърс, но повечето я определяха като негова любовница.

За такава публично я провъзгласи и съпругата на Стърлинг, която стигна и по-далеч, наричайки Вивиан златотърсачка.

Съпругата на Стърлинг - Рошел, заведе дело срещу младата дама за това, че е измамила Доналд, за да се облагодетелства финансово.

В жалбата си Рошел Стърлинг твърдеше, че Ставиано е любовница на мъжа ѝ и че тя се „прицелвала“ в заможни възрастни мъже.

Обвинението гласеше, че Стърлинг е използвал пари, които са съпружеска общност, за да купи на Стивиано Ferrari, други два автомобила марка Bentley и джип Range Rover.

Според документите, подадени в първоинстанционния съд, Стивиано била получила чрез измама и двуетажен дом за 1.8 млн. долара от Стърлинг, както и 250 000 долара в брой. В своя защита смуглата красавица твърдеше, че няма нищо нередно в това Доналд Стърлинг да ѝ прави подаръци.