Обичам секса, винаги съм го обичала. Обаче трябва да призная - има си някои специфики.

"На първо място - не искам никоя на никоя да се сърди". Това ми каза Жоро, когато ми предложи заедно с всичките ми приятелки да отидем на море с него - наехме голяма вила и изкарахме седмицата чисто голи. Жоро много се забавлява, не успя да прави чак толкова много секс, колкото му се искаше, но пък се нарадва на всякакви лудории с участието на поне няколко мадами. Ние пък решихме, че ще е яко някой да ни плати морето и се убихме от пиене и смях. И никоя на никоя не се разсърди - все пак бяхме обещали и си поделихме Жоро съвсем по равно.

Защо разказвам тази история? Защото след като се оказа, че половината Холивуд е бил изнасилван и 90 процента от актрисите им се е налагало да си лягат с "този истински звяр" Харви Уайнстийн, се замислих по тази логика аз колко пъти съм ставала обект на подобен сексуален тормоз. Поне 100! Обаче - има една специфика, както ви казах в началото. Хем съм била тормозена, хем сама съм се бутала, защото си е имало някаква идея цялата операция. Дали се оплаквам - разбира се, че не! Сексът беше прекрасен. Ех!

Наскоро обаче ми се случи да си поговоря с един помак в Родопите.
Срещам го като във френски селски романтичен филм - той събира сено на една стръмна поляна по пътя за Смолян, аз виждам, че всички лампи по таблото на колата ми светят като в дискотека от 1991 г. и спирам веднага... Без повече подробности - човекът ми помогна със старата таратайка, а на тръгване ми каза : И, момиче - не ходи така гола. Обиждаш и мъжете, и себе си. Тадаммммм.

А аз съм с къси дънкови гащи и топ без презрамки. И без сутиен. Топло е все пак. Обаче пичът от поляната е прав, мамка му! Обиждам се с тоя тоалет. Не за друго, ами защото шансът да стана обект на сексуално посегателство е 5 пъти по-голям, отколкото ако сложа нещо по-широкичко и дългичко. И реално - ако трябва да сме честни - търся си го отвсякъде. Иначе се правя на ощипана и гледам лошо. Ако някой ми подсвирне, се възмущавам. Ако някой ми удари една хубава плесница по дупето, направо се възмущавам двойно. Обаче знаете ли...тайничко си знам, че сама си го търся и не се оплаквам.

Дали мацките, които са минали през леглото на Харви са попаднали там насила? Хайде стига. И ние една седмица се убихме от купон на морето с Жоро насила. Хич "не искахме", сега "съжаляваме"....даже един ден може и да го "осъдим". А най-тъпото е, че имаме право на това, защото законът го позволява. Всъщност, делата за изнасилване са едни от малкото, в които почти никога не можеш да знаеш има ли виновни.

Иначе... мен много пъти са ме изнасилвали по тази логика. Даже ако много сериозно се замисля, и аз на няколко пъти съм изнасилвала разни мили мъже. Те не бяха много съгласни, ама аз викам айде сега - няма няма. И.... в спалнята. И ако тръгнем да се съдим.....един живот няма да ни стигне. То вече и без това в София почти всеки е баджанак с всеки, та...много ще стане наситена ситуацията.

Иначе Салма написа супер есе в "Ню Йорк Таймс". Браво Салма, браво Хайек. Ама....хайде да си го кажем честно, като те "каниха" на море с някой Жоро, ти що отиде? Харви как така изнасилил де що могъл, пък те хем не искали, хем не разбрали как, хем оня ден всички вкупом се сетили и сега цял свят им съчувства....Ей това се чудя. Иначе обидата е голяма, страданието чутовно, а мъката - повсеместна.

Но да, сексът си има някои специфики.

Сега ви оставям на воля да хейтите. Коментирайте. Наречете ме....

На мен Жоро ми е казал да не се сърдя. И няма.

Автор: Ивана Тодоринова

Четете още: Есето на Салма Хайек - най-истинските думи на годината