Автор
Роси Кацарова

Гуинет Полтроу на 51: Най-доброто лекарство за разбитото сърце са времето и... приятелките

На днешната дата през 1972 година в Лос Анджелис, Калифорния, се ражда Гуинет Полтроу. Баща ѝ Брус Полтроу е режисьор и продуцент, потомък на емигранти от Беларус и Полша. Майка ѝ Блайт Данър е актриса с германски корени.

Гуинет израства в Санта Моника и учи в Crossroads School for Arts & Sciences, а след това и в девическото частно училище "Спенс" в Ню Йорк. По-късно за кратко учи антропология в Калифорнийския университет, но прекъсва обучението си, за да преследва актьорска кариера. Първата ѝ роля е в сериал, а тази, която ѝ донася признание от публиката и критиката, е в лентата "Седем". Благодарение на нея Гуинет открива и любовта.

На снимачната площадка на филма красавицата се влюбва в секссимвола от 90-те Брад Пит. Двамата започват пламенен романс, като русокосият покорител на женски сърца е убеден, че е открил жената на своя живот. Затова и само след няколко месеца Пит предлага брак на Гуинет. Тя приема, но шест месеца по-късно се разделя с него, защото не се чувства готова за семеен живот. През 1997 година, малко след раздялата си с актьора, Полтроу започва да излиза с друг известен красавец - Бен Афлек.

View post on Instagram
 

На Гуинет ѝ върви не само в любовта, но и жъне завидни професионални успехи. Актрисата се превъплъщава в ролята на Виола де Лесепс във "Влюбеният Шекспир", която ѝ донася не само световна слава, но и наградите "Оскар" и "Златен глобус". 

Следват още успешни роли във филми като "Талантливият мистър Рипли" (1999), "Неочакван обрат" (2000), "Купонджии" (2000), "Свалячът Хал" (2001), "Царството на спомените" (2002), "Силвия" (2003), "Поглед от върха" (2003), "Небесният капитан и светът на утрешния ден" (2004), филмите от трилогията "Железният човек" и други.

През 2000 година се разделя с Бен Афлек, а две години по-късно се запознава с Крис Мартин - вокал на групата Coldplay. През 2003 г. двамата сключват брак в тесен кръг в хотел в Южна Калифорния, а в резултат от любовта им на бял свят се появяват две дечица – момиче на име Епъл (в превод от английски - ябълка) и момче на име Моузес (Моисей). 

През 2014 г. Гуинет обявява, че семейството се разпада, а причината е "непреодолими различия в характерите". Двойката се развежда година по-късно, но звездите остават близки и си поделят грижите за наследниците си.

През август 2014 г. холивудската звезда сподели, че има връзка с един от създателите на сериала „Клуб Веселие“ - Брад Фолчък. На 8 януари 2018 г. двамата обявиха годежа си, а малко по-късно сключиха брак в тесен семеен кръг в Лонг Айлънд.

View post on Instagram
 

А ето и няколко вдъхновяващи нейни мисли:

"Най-доброто лекарство за разбитото сърце е времето... и приятелките."

"Вече не се поддавам толкова много на страховете си. Научих се да не се интересувам какво си мислят останалите за мен. Много е освобождаващо. Това ти дава сили. Да бъдеш себе си и да живееш живота си."

"Животът ми е хубав, защото не стоя безучастно. Инвестирам в нещата, които са истински. Общувам с истински хора, правя истински неща,... за истинската Гуинет."