Автор
Woman.bg

Ето какво разкрива първата буква на името ти

Чували ли сте за антропонимика? Това е наука за имената на хората. Според нея името на всеки човек е филтър, чиято роля е да защитава своя притежател от негативни сили и лоши психични енергии.

Колкото по-малко твърди гласни съдържа името, толкова филтърът е по-плътен. И обратно, колкото повече са твърдите гласни, толкова по-уязвим е човек за атаки. От друга страна според антропонимиката колкото по-дълго е името на човек, толкова по-духовен и позитивен заряд дава то на своя собственик. При определянето на психологическия облик на човек, антропонимиката се спира и върху всяка едно буква от името поотделно, като особено значение има първата.

А – Мъжете и жените, чиито имена започват с първата буква на азбуката, са непоправими романтици и мечтатели. Те са отговорни, лоялни и открити. Вие сте привлекателни, широко скроени и имате силна индивидуалност. Винаги имате нужда от подкрепата на партньора ви и държите да я получавате. Егоцентрични сте – обичате другите да се въртят около вас и умеете да си изберете много подходящ партньор.

Б – Вие сте романтици. Обичате да ви глезят и да се слуша думата ви. Късметът е винаги с вас, където и да се появите. Чаровни, убедителни и приветливи. Печелите лесно приятели заради непринудената си натура и естественост. Обичате приключенията.

В – Вие сте контактни, но много чувствителни. Емоциите си обаче прикривате много добре. Лесно се влюбвате, но и лесно разлюбвате. Не сте особено приветливи към хора извън близкото ви обкръжение. Обичате да контролирате положението, но не винаги намирате правилния подход за това. Много добър самоконтрол и сила на духа. Приемате препятствията в живота с хладнокръвно спокойствие и стоицизъм.

Г – Лесно приспособими към промените. Добронамерени, откровени и весели. Обичате да се грижите за околните, но изисквате и другите да отвръщат подобаващо на нуждите ви за внимание и обич. Мили сте и деликатни към околните. Темпераментни сте и не се отказвате лесно от целите си. Много ревниви.

Д – Изпитвате непрестанна нужда от себедоказване. Обичате да сте в центъра на вниманието. Сантиментални и улегнали. Любознателни сте. Не се страхувате от предизвикателствата. Имате спокоен и хрисим характер.

Е – Изключително интелигентни и приветливи личности с голямо и добро сърце. Романтици и мечтатели. Щедри сте и честни. Никога не търсите отмъщение, когато ви наранят. Бързо прощавате.

Ж – Вие сте усмихнати и приветливи. Но често пъти се чувствате неразбрани от околните. Непрекъснато търсите пътища към усъвършенстването си. Обичате пътешествията и трудно се задържате на едно място. Прекалено много се отдавате на професията, а от това най-много страдат отношенията ви със семейството.

З – Непрекъснато изпитвате нужда от внимание и забавление. Не обичате да ви контролират. Независими и смели сте. Държите на приятелите си и сте готови на всичко за тях. Притежавате непоколебима вяра и работите усилено.

И – Емоционални и темпераментни. Обичате да сте в центъра на вниманието и да контролирате околните. Не винаги обаче проявявате тактика в отношението си към околните. Често пъти се фокусирате повече върху материалното.

Й – Вие сте бунтари и уверени личности. Понякога сте груби в отношението си към околните, но успявате да се осъзнаете навреме и да поискате прошка. Понякога ви липсва вяра в любовта. Практични сте и амбициозни.

К – Вие сте изключително привлекателни личности, но понякога и малко срамежливи. Държите много на семейството и близките си. Смели сте и много талантливи. За вас любовта е свещено чувство и никога не си позволявате да си играете с него.

Л – Обичате да сте в центъра на вниманието. Интимният партньор за вас е най-важният човек в живота ви. Обичате приключенията и пътешествията. Щедри и отзивчиви сте.

М – Вие сте практични, но и романтични натури. Живеете за мига. Притежавате артистични наклонности и сте пленени от красотата на всяко едно изкуство. Добри оратори сте и умеете да вдъхвате кураж на околните. Това не ви пречи често пъти да сте критични и иронични към другите. Трудно приемате чуждо мнение.

Н – Вие сте непоправими любовчии. Притежавате изключително въображение и иновативна мисъл. Обичате да рискувате и често пъти се вживявате в ролята на защитник на по-слабите от вас.

О – Обожавате промените и предизвикателствата. Контактни и социални личности сте. Самотата не ви плаши, но предпочитате шумните и големи компании. Раздавате се на макс както в личния, така и в професионалния си живот.

П – Обичате риска. Притежавате неподражаем стил и финес. Непримирими сте, когато трябва да изразите собственото си мнение.

Р – Чувствителни и раними сте, но бързо ви минава. Понякога сте доста твърдоглави. Целеустремени сте и сте склонни към самоусъвършенстване. Романтични сте и държите на верността.

С – Вие сте миротворци. Често пъти се изявявате като душата на компанията. Обичате удоволствията и забавленията. Упорити сте и преследвате до последно целите си. Когато обичате, обичате с цялата си душа. Коректни и изпълнителни сте, когато поемате ангажимент. Понякога се поддавате на гнева и емоциите си, но бързо ви минава.

Т – Притежавате поетична и крехка душа. Влюбчиви сте и лесно нараними. Не обичате промените. Традиционалисти сте до мозъка на костите си. Когато ви наранят, трудно прощавате. Грижовни и отговорни личности.

У – Вие сте родени за лидери. Притежавате творчески заложби и устрем към духовното. Не може да живеете без любов. Радостта в очите на хората ви действа като балсам за душата.

Ф – Излъчвате особена и рядка харизма. Умеете да общувате с околните и проявявате изключителен финес в това. Спокойни сте и отговорни. Изключително мили и добронамерени сте към всеки около вас. Чудесни лидери и верни партньори. Всички са влюбени във вас.

Х – Вие сте свободолюбиви и независими личности. Трудно се доверявате, но когато някой спечели доверието ви, сте готови на всичко за него. Притежавате добри ораторски способности. Като харизматични и екстравагантни натури, вие лесно печелите симпатията на околните.

Ц – Авантюристи до краен предел, обичате екстремните спортове и рисковете в живота. Предизвикателствата и смелите решения ви зареждат с енергия и добро настроение. Целеустремени и находчиви сте, но трудно се задържате на едно място.

Ч – Вие сте човек на честта. Отговорни и искрени. Трудно прощавате лъжата. Готови сте на всичко за приятел. Суетни сте и със силно развито чувство на естетика. Много интуитивни.

Ш – Вие сте динамична и темпераментна натура. Склонни сте към изневяра и изпускане на нервите. Не обичате да стоите дълго време на едно място. Притежавате приключенски дух и силно чувство на справедливост.

Щ – Трудно допускате до себе си хората. Мними сте и недоверчиви. Влече ви всичко, свързано с изкуството и науката. Любознателни сте, но понякога обичате да си мушкате носа там, където не ви е работата. Увереността ви е втора природа. Сред лошите ви качества са леността и похотливостта. Ако дадете воля на амбициите си, може да постигнете много в живота. Хората, които са ви приятели, са истински щастливци.

Ю – Силни, смели, темпераментни и забавни сте. Понякога срещате спънки в любовта, заради властния си характер. Любопитни сте и се интересувате от всичко, което се случва около вас. Цените приятелите и верността в любовта.

Я – Държите на приятелите си. Общителни и весели сте. Понякога сте малко несигурни, но стъпите ли здраво на краката си, можете да постигнете изключителни висоти в кариерата. Обичате да помагате. Липсата на достатъчно самоувереност ви пречи да разгърнете качествата си на макс, но успеете ли да я преодолеете, ще се радвате на много успехи.

Четете още: Забранените имена за деца по света