Автор
Цвета Герчева

Една магьосница в кухнята ни подсказа за това "Стъклено вълшебство"

Казват, че удоволствието е в малките неща, затова напоследък ние решихме да обръщаме все повече внимание на онези детайли, които добавят щипка шик в живота ни. Кои са те ли? Няма нужда да ги търсите дълго - те са навсякъде около нас. И не си мислете, че в концепцията за dolce vita има някаква много специална тайна. Просто обърнете внимание на детайлите и подредете живота си така, че когато щастието вече е готово да влезе в него, да може да се "настани" удобно...

"И да не се изложите с лоши чаши", казваше баба ми. Тя вярваше в това, че няма значение какво сервираш. Може да е чешмяна вода. Ама да я налееш в кана, после да я разлееш в хубава чаша, да я подадеш на госта енергично, да я поднесеш с усмивка... това било важното.

"Предложи едно уникално вино, ама в лоша чаша и без емоция - никой няма да го хареса", казваше тя.

Баба ми беше от онази изчезваща порода жени, които с часове можеха да говорят за ония стъклени купички за бяло сладко, които някой навремето донесъл от Париж или пък за онези чаши за кафе, от които никога не ми даваше да пия, защото били от Япония.

Сещам се за всички тези истории, докато разглеждам няколко страхотни чаши в BILLA. От 18 януари са пуснали специална промоция на vivo - един бранд, който носи лайфстайл усещането на германските легенди Villeroy & Boch Graoup, a цените им са направо невероятни.


Фините ръбове и висококачественото стъкло, което никога не губи своя блясък са сред най-ценните качества на чашите на vivo, които са създадени за споделяне на щастливите мигове от деня ни.

За всеки 10 лв. от сметката ви на касата в BILLA ви дават точки, благодарение на които можете да си купите страхотни чаши на изключителни цени. А за чудовище в кухнята като мен, което вечно чупи по някоя стъклария (нали уж е на щастие) две нови чаши за вино никога не са излишни. (Тези могат да се мият в миялна, така че нямам никакво съмнение - събирам си точките и ги купувам.)


И тъй като като всяка жена и аз имам правото да се влюбвам поне по веднъж на ден - ето, между мен и чашите за кафе и чай с двойни стени има истинска химия. Усетих я в момента, в който ги видях. Хубавото е, че са от термоустойчиво стъкло и никога когато вътре има топла напитка, не можете да се изгорите, ако хванете чашата. В този модел има и друга магия - те създават един вид "въздушна възглавница" между течността вътре и околната среда, което означава, че запазват температурата на напитката по-дълго време. Хубавото е, че това важи и за студените коктейли през лятото, така че няма да крия - вече имам две чаши с двустенно стъкло в архива с малки неща, които ми носят голямо удоволствие този сезон.

Е, от BILLA този сезон ме изненадаха с нещо наистина страхотно - чайник, който е идеален за запарка. Зеленият чай или пък любимият ми Ройбос се правят само в такива чайници - според чаените експерти те трябва задължително да са стъклени. И макар да ви се вижда излишно удоволствие, един чайник като този може да ви донесе поне една голяма полза - направете си една силна запарка с мурсалски чай и хем ще се почувствате по-млади, хем умората ще изчезне от деня ви, хем след втората чаша ще сте убедени, че покупката на чайника си е заслужавала.

И не забравяйте - можете да си купите тези страхотни чаши само до 14 март. А след това ви остава само едно - да се наслаждавате на стъкленото вълшебство и винаги когато отпивате глътка вино от наистина добра чаша, да знаете, че тайната на щастието е детайлите, които ни носят радост.