Автор
Woman.bg

Джордж Майкъл: принцеса Даяна си падаше по мен

Измина малко повече от година, откакто светът се сбогува с една от най-ярките фигури в попмузиката – Джордж Майкъл, но все още има какво ново да научим за него.

Любопитен факт, който той сам споменавал многократно приживе е, че принцеса Даяна твърде много се любувала на компанията и била привлечена от него.

След като се запознават на концерт, състоял се на легендарния стадион „Уембли“, Даяна и Джордж бързо се сприятелили и често се срещали на четири очи за сладки приказки и чаша вино. Двамата били толкова близки, че тя редовно споделяла на изпълнителя как се чувства в кралското семейство и колко е болезнен разводът й с Чарлс.

Силното приятелство между Джордж Майкъл и лейди Даяна не бе тайна в публичното пространство, но през годините се появяваха и слухове в медиите, че двамата може да са стигнали и по-далеч в отношенията си. Преди няколко години Майкъл беше попитан в интервю дали би спал с Даяна и тогава той отговори, че това би било катастрофално. Но няколко пъти е споделял в интервюта, че Даяна е била от многото жени, които са били привлечени от него като мъж.

Двамата често си говорели с часове по телефона и се смеели. След смъртта на принцесата през 1997 г. Джордж Майкъл бе сред личностите, които я почетоха на погребението й, където изпълни песента „You Have Been Loved”. Загубата на близката му приятелка бе съкрушителна за певеца, тъй като той губи майка си само няколко месеца по-рано.

Малко след това Джордж Майкъл гордови заяви своята сексуалност като се появи публично с тогавашната си половинка, бизнесмена Кени Гос.

Любопитен факт е, че Джордж никога не е прикривал хомосексуалната си ориентация, въпреки че произхожда от консервативно семейство. Певецът дори е бил арестуван за секс на публично място и то неведнъж, а през 2006 г. е задържан, заради шофиране след употреба на наркотици. Поради същата причина е арестуван и през 2010 г.

Въпреки че личният му живот претърпява своите върхове и драматични падения Джордж Майкъл не спира да бъде успешен на музикалната сцена и успява да се превърна в поп икона много преди края на дните си. Певецът умира на 25-и декември 2016 г. от сърдечен арест, предизвикан от наркотична и алкохолна зависимост. По това време той живее с полофинката си Фади Фауац, който дни след смъртта на Джордж сподели, че вероятно никога няма да намери любовта отново.

Четете още: Можете ли да откриете фотошоп гафа от коледната картичка на Кейт и Уилям?