Въпреки че светът се опитва да стане все по-либерален, все още съществуват стереотипи, които трудно могат да бъдат изкоренени. Поредният пример затова е Мелиса Гибсън от Кентъки. Тя буквално бе подложена на словесен разстрел, след като качи кадър от новогодишната нощ, на който позира с приятеля си. Снимката предизвика вълна от коментари, твърдящи, че заради закръглените си форми американката не заслужава половинката си.

Основната тема на дискусията, която се развихри под поста, е разликата в килограмите между двамата влюбени – Мелиса е доста по-едра от своя възлюбен и въпреки че те никак не се притесняват от този факт, мнозинството от коментиращите са определили връзката им като „ненормална и фетишистка“.

Мелиса споделя, че според общественото мнение телосложението на нейния приятел влиза в стереотипите, а нейното не.

Ето и част от коментарите:

„Отиди на фитнес, дебеланко, бих предпочела да пуша, отколкото да съм дебела колкото теб.“

„Ако си благословена да имаш здрав партньор, който ще бъде с теб дълги години, не заслужава ли и той същото?“

View post on Instagram
 

„Защо хората просто не ни оставят да бъдем заедно, ние ще продължим да се борим за любовта си, за нашето право да бъдем виждани заедно и приемани без въпроси. Честно казано е глупаво, че това нещо притеснява толкова много хора“.

„Ние сме точно това, което други иска за себе си и предполагам, че телата ни са част от това чувство. Няма нищо неестествено или фетишистко.

„2018-а е годината на любовта, която не е дефинирана от теглото, възрастта, възможностите, гениталиите, пола или сексуалността. Не се определя от расата, етническата принадлежност или религията.“ – допълва момичето.

„Истината е, че привлекателността не се отнася само за слабите хора и да отричаш това означава да отричаш истинската, красива любов, която съществува между тези несъответстващи си двойки“.

„Красотата не е толкова тясно понятие и ако наистина вярвате в това, изпускате много.“

View post on Instagram