Автор
Роси Кацарова

Ако мислите, че ви изневерява, значи го прави!

Изящната червенокоска Джесика Частейн даде интригуващо блиц интервю за американското издание на списание Marie Claire.

В него тя разкрива кое е най-лудото нещо, което е правила от любов, кой е най-умният професионален ход, който е предприела, какъв любовен съвет би дала на по-младото си "аз", както и още куп любопитни истини за себе си.

Ако не бях актриса, щях да бъда: Учител. Харесва ми идеята да работя с деца и да мога да помогна на някого да изразява мислите си и да отстоява себе си.

Най-добрият професионален съвет, който съм получавала: Да не се ръководя от парите, а от процеса по създаване на проектите.

Трите качества, които ми помогнаха да стигна там, където съм днес: Старателна съм, обичам да си сътруднича и аз с удоволствие опознавам хора, които са различни от мен.

Кога почувствах, че съм успяла: След "Враг номер едно", усещах финансова стабилност, която не бях изпитвала досега в живота си.

Професията, която бих работила и без да ми плащат за нея: Работа, свързана с животни.

Любимият бонус от работата ми: Модата. Удивително е да си сътрудничиш с дизайнери и да им помагаш да вдъхват живот на творенията си.

Най-големият недостатък на актьорската професия: Хората спират да ти казват "не".

Промяната, която искам да видя в моята индустрия: Да изчезне страхът от допускането на жени до влиятелни позиции.

На кого се възхищава и защо: На майка си, защото тя е отгледала и възпитала съвсем сама три деца. Да си самотна майка е може би най-трудната работа в света.

Книга, която ми направи най-трайно впечатление: "Furious Love:Elizabeth Taylor, Richard Burton, and the Marriage of the Century", която представя кореспонденцията между Тейлър и Бъртън. За мен това е по-скоро книга, която ми показа какво не искам от едни отношения, отколкото това, за което копнея.



Филм с велик финал: "Шесто чувство".

Перфектният ден започва с: Песен на птички.

Перфектният ден завършва с: Красив залез.

Една жена трябва задължително поне веднъж в живота си:
Да отиде в хубав ресторант и да вечеря съвсем сама.

Това, в което съм изключително добра, е: Актьорството. Всеки би трябвало да може да заяви, че е добър в професията си. Това е важно.

Едно нещо, което въобще не ми се отдава, е: Карането на ролери.

Свръхестествената сила, която бих искала да имам: Да спирам, връщам назад и превъртам напред, като видеорекордер. Това ще ми помогне да видя и осъзная всичко, случващо се около мен, и наистина да изживея момента.

Любовният съвет, който бих дала на по-младото си "аз": Ако мислиш, че ти изневерява, значи го прави.

Най-лесното решение относно кариерата ми, което съм взимала: Да се снимам във филма "Дървото на живота".

Спечелих първия си долар с: Вероятно продажба на лимонада.

След напрегнат ден прочиствам ума си с: Вана.

Как виждам кариерата си след пет години: Надявам се да създам повече възможности за жените в индустрията. Това е моята голяма страст.

Най-лудото нещо, което съм правила от любов: Много съм срамежлива, така че не съм по публичните демонстрации на чувства. Мисля, че любовта между двама е интимно преживяване. Щом стане обществено достояние, тя се превръща по-скоро в средство за получаване на внимание и ти спираш да бъдеш истински в обичането.

Нещо, което направих наскоро за себе си: Оставих телефона у дома и се разхождах в провинцията. Това е нещо, което правя, когато съм под напрежение. Важно е да се откъсвате от телефона си понякога – това е най-добрата самопомощ.