Лято е и ни се иска през цялото време да сме на някой плажен бар с коктейл с чадърче в ръка, да усещаме морския бриз и... Мечти, мечти... Има обаче коктейли, които не са по джоба на всеки. Нищо обаче не ни пречи да си помечтаем да пробваме някога някой от тях.

Truffle martini

Основната съставка тук логично е нарязан на ситно труфел престоял няколко дни във водка. Предлага се само в елитния лондонски хотел Rocco forte`s Browns, а цената на един такъв коктейл е 100 долара.

Ritz Sidecar

Този коктейл, както подсказва името му, се сервира в хотел Ritz в Париж - в ресторант "Хемингуей". За да го опитате обаче, ще трябва да побързате, защото неговата основна съставка е конякът 1830 Ritz Reserve, който е в лимитирано количество. А по информация на хотела е останало още наистина малко количество от този коняк. Цената на коктейла е 515 долара.

Magie Noir

Съставките на тази напитка са ликьор от къпина, шампанско Дом Периньон и коняк Hennessy. И този коктейл може да се опита само на едно място - в лондонския клуб Umbaba срещу "скромните" 550 долара.

High roller Martini

Коктейлът се предлага в ресторант Capital Grille в Лос Анджелис. Според заведението в напитката няма нищо специално като вкус и съставки, но половината от цената - 1000 долара, е предназначена за дарения за различни фондации.

Kentucky Derby`s special Mint Julep

Цената на този коктейл със завъртяно име е точно 1000 долара. Състезанията с коне винаги привличат елита, а елитът обича коктейли. Така че този коктейл е елитен и се сервира в златни чаши украсени със сребърни цветчета. Основни съставки са уискито Woodford Reserv и листенца мента, доставени направо от Ирландия.

Mai tai

Срещу 1400 долара в петзвездния тайвански хотел Merchant Hotel предлагат едно униклано питие. Основната съставка е ром от Ямайка и по информация на хотела са останали още само шест бутилки, които са под специален надзор.

Platinum passion

Според познавачи това е най-екзотичният коктейл и се предлага в ресторант Duvert Lounge в Ню Йорк на цена от 1500 долара. Основните съставки на коктейла са френското шампанско Ruinart и колекционерският коняк L`Esprit de Courvoisier.

Sapphire Martini

Високата цена от 3000 долара се определя от необходимите за правенето му съставки. Всички те са луксозни и специално избрани, а за самия коктейл е направена специална дизайнерска чаша, като на дъното ѝ се слага пласт захар. Предлага се в ресторант-казино Foxwoods Resort в Кънектикът.

Diamond cocktail

Коктейлът може да се опита в пияно бар в Лондон за скромната сума от 4350 долари. Основните съставки са луксозния коняк Remy Martin Louis XII и луксозното шампанско Charles Hridsieck vintage 2001. В зависимост от диамантената украса Diamond cocktail може да достигне цената до 9000 долара.

Martini of the rock

И сега внимание - Martini of the rock е коктейлът, който е определен от специалисти като "мечтата за всяка жена". Предлага се в нюйоркския хотел Algonquin за 10 000 долара, въпреки семплата си рецепта. А тя е просто студено мартини и диаманти от 1,5 карата в чашата. Дали променят вкуса? Не. Но дали изглеждат великолепно в чашата? Надали.

Четете още: Пуснете джина от бутилката с тези няколко коктейла