Автор
Ива Петрова

7 признака, че сте имали много предишни животи

В индуизма, будизма и някои други религии и философски и езотерични учения се вярва в прераждането (или сансара) - преселване или превъплъщение на душите от едно тяло в друго в рамките на няколко земни живота. С други думи, след смъртта душата отново се преражда, за да си “отработи кармата” или да изпълни задачи, с които не се е справила в миналото.

Целта на душата при прераждането е да постигне просветление, а тоест да се откаже от земните удоволствия в името на духовното развитие, което подразбира спазване на правилата, описани в свещените писания. Щом душата достигне тази програма, кармичната й работа приключва, както и цикълът на реинкарнация.

За щастие някои знаци могат да ни покажат дали душите ни са имали предишни животи.

1. Вие познавате чувството дежавю

Имало ли е в живота ви случаи, когато, оказвайки се на ново място, сте осъзнавали, че вече сте били там, но не сте могли да си спомните кога именно? Или може би в разговор сте забелязвали, че някога сте чували същите тези фрази, макар това да е просто невъзможно?

Ако вашият отговор е “да”, значи не живеете първия си живот и ви се е случило нещо, което сте преживели в свое предишно превъплъщение. Подсъзнанието си спомня моментите, които логиката трудно може да обясни.

2. Сънувате цветни сънища, които се сбъдват

Човечеството изучава сънищата от хилядолетия. Най-често сънуваме онова, за което мислим, но в други интерпретации. Но далеч не всички сънуват цветни сънища, които да могат да разкажат от начало до край. Камо ли пък сънища, които после се сбъдват. Казват, че подобна дарба имат само “опитните” души.

3. Вашите сънища често се повтарят

Сънищата, които се повтарят същите година след година, са още един признак, че живеете отдавна на този свят. Особено ако са свързани с обстоятелства, хора и места, за които нищо не знаете. Възможно е по този начин подсъзнанието ви да си спомня ситуации от ваш предишен живот. И го прави в онзи момент, когато сте максимално отпуснати.

4. Имате добре развита интуиция

Ако по необясним за вас начин често предугаждате някакви събития, случващи се във вашия живот или в живота на други хора, значи не сте за пръв път на тази земя.Смята се, че развита интуиция имат само онези души, които са натрупали знания и мъдрост в предните си превъплъщения. Впрочем, това е голям талант, който трябва да ползвате с благодарност.

5. Привличат ви религиите, езотериката, философията и всичко непознато

Преди да постигнете основната цел на земното си съществуване - просветлението - трябва трябва да прочетете трудовете на хората, които са се стремили към това. И ако вашата душа се чувства привлечена от подобни знания, значи сте тръгнали по пътя на поправяне на грешките, извършени в предишните ви животи.

6. Вие се стараете да не допускате житейски грешки


Ако говорим за грешки, то “опитната” душа разбира се ги избягва по-умело. Или поне разбира в какво се състоят те. Анализирайте живота си - доколко е чиста съвестта ви, успявате ли да не се поддавате на изкушения, умеете ли да прощавате?

7. Вие се чувствате по-стари, отколкото сте

Учените по цял свят отдавна говорят за децата-индиго, чието развитие в много аспекти изпреварва реалната им възраст. Ако често сте се чувствали по-стари, отколкото сте по ЕГН или са ви казвали, че сте твърде мъдри за възрастта си, значи имате опит от предишни животи.