Автор
Woman.bg

5 качества, които те превръщат в кофти мацка

Неписано правило е, че колкото и красива и сексапилна да е една жена, ако тя е гневлива и сприхава, това е достатъчно, за да прогони мъжете през девет планини в десета. И обратното, една дама може и да не притежава формите на Моника Белучи или сексапила на Анджелина Джоли, но ако носи в душата си сърце на фея, тя ще остави в съзнанието на всеки усещането, че пред очите му стои най-прелестното създание на света. Нека все пак да видим какви характеристики и прояви в поведението на нежния пол могат да отблъснат сериозно всеки един представител от мъжката половина на човечеството.

Вижте кои са качествата, които не те правят привлекателна, независимо от външната ти красота:

Лошо отношение към околните

Повярвай ни, демонстрацията на криворазбран силен характер, правенето на забележки за щяло и нещяло, намирането на кусури и заядливото отношение спрямо хора от близкото ти обкръжение не те прави нито по-чаровна, нито по-секси. Най-много с този си маниер на поведение да останеш не само без приятели, но и без половинка до себе си.

Клюкарстване

Публичното обсъждане и коментиране на определени черти от характера или външността на човек, който не е в стаята, също не ти прави чест. Ако изпитваш неприязън към някого или просто защото не ти е симпатичен, по-добре запази мнението за себе си. В противен случай събеседникът срещу теб ще си направи извода, че утре същите критики можеш да отправиш и по негов адрес, зад неговия гръб.

Надменност

Това, че си притежателка на неземна хубост, не ти дава право да се държиш надменно с останалите или да си вириш носа в небесата. Това, което можеш да постигнеш най-много, е да направиш целия си външен чар незабележим за околните.

Свадливост

Склонността към свада и непрекъснатото влизане в конфликт с някого също разваля впечатлението. Желанието да наложиш мнението си, без да проявиш минимално отношение към това на събеседника си, без да си го изслушал дори, те прави кофти мацка.

Лицемерие

Помните онзи разказ на Оскар Уайлд - „Добрият приятел“, в който авторът великолепно илюстрира егоизма, преструвката и неискреността, скрити зад благовидната маска на чистосърдечие и добри намерения. Е, няма спор – колкото и миловидна и нежна да изглежда една жена, склонността й към двуличие и престореност довежда нейната на пръв поглед магнетична осанка до... тотален погром.

Четете още: Защо красивите жени често се мислят за грозни?