Автор
Ева Лъчезарова

25 въпроса, които ще ви помогнат да се опознаете по-добре

Всеки човек средно има по около 60,000 мисли на ден. Това е изумително, нали? Още по-изумително е обаче, че 95% от тези мисли непрекъснато се повтарят.

Редица експерти по личностно развитие и духовни водачи твърдят, че именно мислите ни създават реалността, в която живеем. Не можем да променим фактите, но винаги можем да променим отношението си към тях. Мисловната ни настройка и нещата, на които сме свикнали да обръщаме внимание определено слагат рамката на изживяванията, които имаме в ежедневието си. Ако навлезем в света на езотеричното пък, бихме могли да добавим, че чрез енергията, която излъчваме привличаме точно преживяванията, които й съответстват. Забелязали ли сте например, че когато сте много изнервени непрекъснато ви се случват неприятни неща, чупи ви се токчето на обувката, разсипвате кафе върху любимата си риза или пък непознати и ваши близки избухват в необясним скандал.

В това море от мисли и емоции лесно можем да загубим себе си. Именно заради това сме ви подготвили 25 въпроса, които ще ви помогнат да разберете кои именно сте вие. Отделете си достатъчно време на спокойствие, за да им отговорите искрено. Не се замисляйте прекалено, а дайте отговорът, който ви идва първосигнално. Бихме ви посъветвали да ги запишете. Причините затова са две: от една страна писменото слово е вид психотерапия, който ни успокоява, а от друга ако имате желание след това ще можете да се върнете и да резюмирате отговорите си.

Ако желаете още повече да се задълбочите в тази практика, можете да си правите такава проверка на всеки няколко месеца. По ирония на съдбата в светкавичното ни ежедневие, в което всичко се случва за секунди и можем да прекосим света само за няколко часа, много хора чувстват, че са спрели на едно място и че нямат развитие. Въпросите, които ще прочетете по-долу ще ви помогнат да отговорите и на този въпрос - развивате ли се или тъпчете на едно място?



Четете още: Списъкът, който ще ви срещне с вашата сродна душа

1. Как изглежда идеалният ден във вашите представи?

2. Каква искахте да станете като малка?

3. Кой ви вдъхновява най-много. Защо?

4. С кого бихте искали да се запознаете? Защо?

5. Кой навик бихте искали да победите? Кой навик бихте искали да превърнете в част от ежедневието си?

6. Сетете се за човек, на когото истински се възхищавате. Какви качества притежава той?

7. Как предпочитате да си почивате?

8. Кой беше последният път, в който направихте нещо, от което се страхувате+

9. С какво се гордеете най-много?

10. От какво ви е страх най-много?

11. Ако днес е последният ви ден, какво бихте съжалили, че не сте направили?

12. С кого искате да станете по-близки? Защо?

13. На кои качества у другите се възхищавате най-много?

14. Какви практични умения бихте искали да притежавате?

15. Представете си, че сте на 90 години. Какви спомени бихте искали да имате? Какви истории бихте искали да разказвате на по-младите+

16. Кои са любимите ви книга/филм/песен?

17. Ако можехте да промените едно нещо в целия свят, какво би било то?

18. Какво обичате да правите за останалите или да им давате? (нямаме предвид предмет, а нещо от вас самите)

19. Какво ви кара да се чувствате развълнувани?

20. Какво си мечтаете да имате възможност да правите по-често?

21. Коя област от живота ви ви кара да се чувствате добре и коя не?

22. Ако прескочим във времето до следващата година по същото време, какво бихте искали да сте постигнали за изминалата година?

23. Представете си, че парите не са проблем, какво бихте направили?

24. Какъв съвет бихте дали на себе си, ако се върнете във времето назад и в момента сте на пет годиники, на 16, ами в момента?

25. Как бихте искали останалите да ви запомнят?