Автор
Ива Петрова

12 неща, за които жените най-често съжаляват

На всички ни се случва да сгрешим. И въпреки че от много свои грешки можем да почерпим ценен опит, който да ни помогне да взимаме решения в бъдеще, мнозина от нас биха искали да променят нещо от миналото си, ако имаха такава възможност.

Представяме ви 12-те неща, за които жените съжаляват най-често.

1. Че не са следвали мечтата си

На много жени им се случва да съжалят за това, че навремето не са последвали повика на сърцето си и не са свързали живота си със заниманието, което наистина им носи радост и удоволствие.

2. Че са започнали да работят рано

Някои хора си намират работа веднага след училище, което по-нататък им пречи да завършат висше образование. При това често липсата на университетска диплома става сериозен проблем в бъдеще.

3. Че не са послушали добри съвети

Много от нас сме склонни “да си държим на своето” и да не слушаме съветите дори на най-близките си хора, макар тези съвети да можеха да ни предпазят от грешки в живота.

4. Че не са разкрили потенциала си

Жените са склонни да съжаляват, че не са завършили музикално училище, или не са се записали на курсове по дизайн, макар да са забелязвали у себе си явна дарба за тези неща.

5. Че са посвещавали твърде малко време за себе си

На хората често им се случва да съжаляват, че не са поддържали физическата си форма, че са се лишавали от сън, че са злоупотребявали с вредни храни и като цяло са се грижили зле за здравето си, което винаги трябва да е на първо място.

6. Че са позволявали на други да им нареждат какво да правят

Често се случва едно момиче да мечтае да се занимава с танци или пеене, но родителите да настояват то да учи право или икономика. И много от нас в последствие съжаляват, че не са се опълчили на волята на семейството си.

7. Че са изпуснали някаква възможност

Често отказваме някакви предложения, обяснявайки, че сме заети или имаме други планове. В резултат изпускаме възможността да прекараме известно време в интересни занимания, да получим нови впечатления и опит.

8. Че са си позволявали да злоупотребяват

Много жени съжаляват за постъпките, които са извършили след няколко чаши вино или други опиати.

9. Че са изпуснали страхотен мъж

Още едно разпространено съжаление. Често не забелязваме или игнорираме жестовете на внимание, които ни прави даден мъж, заради което губим възможността да изградим с него щастлива и здрава връзка.

10. Че са се тревожили твърде много за дреболии

Много от нас са склонни да обръщат твърде много внимание на незначителни дреболии и да взимат присърце неща, които не си струват изтормозените нервни клетки и загубеното време.

11. Че са хвърляли пари на вятъра

Вместо да вложат средствата си в ценен житейски опит, пътешествия или интересни занимания, някои жени си хвърлят парите за дрехи, козметика и други дреболии.

12. Че са се предавали

Често се случва да се предадем и да спрем опитите си да направим нещо, когато нещата не вървят по план. Но в даден момент съжаляваме за това, че не сме проявили повече упорство и не сме постигнали поставените си цели.

Надяваме се този списък да ви помогне да преразгледате отношението си към живота и да избегнете грешките, за които може да съжалявате в бъдеще.