Автор
Woman.bg

12 хитрини, които ще подобрят престоя ни на плажа

Всички свързваме лятото с горещите дни, плажа, морето и перфектния тен. За съжаление много непредвидени ситуации могат да помрачат нашата дълго чакана и планирана ваканция.

Представяме на вашето внимание 12 хитрини, които да превърнат престоят ви на плажа в едно приятно, безопасно и забавно изживяване.

1. Как да се предпазим от залепващия се пясък по ходилата

Прекарали сме страхотен ден на плажа, събираме багажа и слагаме джапанките и о, ужас, полепналият пясък по стъпалата страшно много боде. Какво можем да направим, за да го предотвратим? Много просто, използвайте бебешка пудра, веднага след като краката ви изсъхнат след излизането от водата.



2. Как да не си загубим ключовете за колата

Ако не искате да се прибирате пеша до хотела и след това да вадите дубликат, направете следния трик: скрийте го зад една от гумите на вашия автомобил.



3. Пазете ценните си вещи


Хитрината тук е много лесна – поставете всички свои скъпоценности в бебешки памперс или ги увийте в някое старо бельо. Крадците определено няма да имат особено желание да се ровят в него.



4. Как да избегнем главоболието.


Голямата амплитуда в налягането, когато потапяте главата си под водата, може да ви докара главоболие. За щастие има начин да го предотвратите. Преди да се гмурнете, запушете носа и устата си и създайте налягане в главата си за около 5-10 секунди. Вдишайте дълбоко и повторете упражнението още два пъти. Така тялото ви ще бъде подготвено за последващата промяна в налягането.



5. Как да опазите телефона си от намокряне


Много е просто. Поставете мобилния си телефон в пластмасова торбичка, която се затваря и след това изтеглете въздуха отвътре със сламка. Резултатът е поразителен.



6. Когато ушите ви заглъхнат


Ако сте изкарали всичката вода от ушите си, а те продължават да бъдат заглъхнали, трябва да възстановите нормалното налягане във вътрешното си ухо. Вземете един балон, запушете нос и започнете да го надувате. В един момент ще чуете „пук“ и всичко ще си дойде на мястото.



Четете още: 6 трика, за да се будите свежи сутрин


7. Бърза освежаваща напитка

Преди да отидете на плажа, напълнете 1/3 бутилка с вода и я оставете във фризера. Когато почувствате нужда да утолите жаждата си, налейте малко свежа напитка в бутилката с леда и се насладете на неповторима охладена живителна течност.



8. Постелка без пясък

Вместо стандартните хавлиени кърпи и щезлонги, опитайте да полегнете на чаршаф за матрак с ластик, като придържате ластика нагоре, подкрепен от подръчни материали в четирите му края. Така той остава защитен от целия пясък, който го заобикаля.



9. Хладни чехли

Ако няма къде да приберете чехлите си на сянка, когато решите да ги сложите, може буквално да изгорите стъпалата си. Трикът тук е много прост – обърнете чехлите си обратно и така ще имате хладнички подметки, когато си тръгвате от плажа.



10. Не пъхайте неща в пясъка

Преди да напъхате бутилка с вода или сок в пясъка, за да я задържите хладна, първо я сложете в пластмасова чашка или торбичка.



11. Изолирайте телефона си от пясък и морски капки


Още един страхотен хак да предпазите телефона си от неприятните песъчинки и капки. Увийте го в прозрачно готварско фолио и сърфирайте в интернет на воля.



12. Замразено Алое вера срещу изгарания


Сокът от Алое вера съдържа определени химични елементи, които лекуват раните, намаляват подуването и хидратират изгореното място. Купете си гел от Алое вера, изсипете го във формички за лед и го сложете във фризера. По този начин ще се сдобиете с ефикасно средство срещу неприятните слънчеви изгаряния.