Автор
Woman.bg

106-годишна баба: Жива съм, защото не съм хабила нерви по мъже

Тя е на 106 години и е категорична, че ключът към дълголетието не е нито в балансирания хранителен режим, нито във физическата активност или в отказа от алкохола и цигарите. Трудно ни е да го повярваме, но тайната според нея се крие в... липсата на мъже.

Името й е Маделин Дай и е родена през далечната 1912 година в южен Йоркшир. По думите й тя абсолютно никога не е била на среща, а в кръчма е попаднала за първи път преди 16 години, тоест когато е била на 90.

Твърдо убедена е, че именно липсата на стрес и нерви покрай мъжете е това, което я е съхранило до тази възраст.

Няма как да не подчертаем, че Маделин е не просто столетница, ами до преди три години съвсем сама се е грижила за себе си. Живее в къщата, в която е родена, до 103-ия си рожден. Към днешна дата е настанена в старчески дом, но все още не използва бастун, за да се придвижва, и е "комуникативна, усмихната и винаги готова да разкаже някоя смешка", разкриват от заведението.

А когато някоя от медицинските сестри в старческия дом я попитат за съпруга й, тя винаги отговаря: "Няма и не е имала такъв. Именно липсата на мъже в живота й е причината да е все още жива", през смях разказва 80-годишната племенница на Маделин.

Само преди дни друга гражданка на Острова учуди сънародниците си със своята тайна за дълголетие.

100-годишната Дорис Олив Нетинг заяви навръх рождения си ден, че причината все още да е между живите е алкохолът. "Всеки ден пия по една бира и това ме поддържа жива", категорична е британката.