Женските гърди са навсякъде – в игралните филми, по телевизията, в порнографията и списанията. Много често те се разглеждат отделно от женското тяло и се представят като спектакъл на удоволствието, пише A Plus.

Живеещата в Англия фотографка Лаура Додсуърт обаче ще се опита да промени това.

В рамките на 2 години тя заснема 100 жени на различни възрасти – от 19- до 100-годишни. С различен опит и произход.

„Включени са всякакви жени – казва Додсуърт пред A Plus. – Будистки монахини, стриптизьорки, майки, отглеждащи децата си у дома, танцьорки на бурлеска, кърмачки, медицински сестри, атлети и мн. Други.“

Фотографката е искала да издаде книга, наречена Bare Reality, със своите творби, но не е разполагала с достатъчно пари. Именно поради тази причина стартира кампания в Kickstarter.

„Мисля, че сега е най-подходящият момент да чуем какво всъщност мислят жените за своите гърди. Да видим как реално изглеждат“, пише Додсуърт. И е права. Само за 35 часа от стартирането на кампанията, тя вече е събрала необходимите за създаването на книгата си пари.


Когато бъде завършена, Bare Reality ще включва снимките на женските гърди, които няма да бъдат обработвани по какъвто и да било начин, както и истинските истории на самите жени. Според Додсуърт гърдите символизират нещо много повече от най-обикновена част от тялото в поп културата.

„Когато говорим за гърдите, имаме предвид някои интимни аспекти от нашия живот като жени, включително израстването, сексуалността, майчинството, кърмачеството, взаимоотношенията, здравето, рака и остаряването“, пише фотографката. Нещо повече – тя си партнира с организацията Breast Cancer UK, на която ще дари по 1 британска лира от всяко едно продадено копие на Bare Reality.