Автор
Woman.bg

10 причини жените на 30 да изглеждат по-добре от тези на 20

Някога великата Коко Шанел бе казала: "Ако една жена на 30 не е красива, тогава тя просто не е интелигентна."

Безспорно, с времето жената натрупва повече житейски опит и, разбира се, мъдрост. Това несъмнено я прави не само по-улегнала интелектуално, но и по-женствена и красива. Може би усмивката след 30-те е загубила част от спонтанността си, от онзи невинен детси блясък и наивност, но със сигурност е прибавила към себе си повече магнетизъм, мъдрост, женственост и обаяние.

Нека все пак да надзърнем в причините, които правят жените на 30 по-очарователни и привлекателни от конкурентките им на 20.

1. Правилното хранене


Смяната на бързата закуска със здравословни продукти е може би най-доброто решение, което много от 30-годишните дами правят в името на своята красота. Големият брой плодове, зеленчуци и чиста вода допринасят за намаляването на килограмите, за премахването на тъмните кръгове под очите, за подсилването блясъка на кожата и, разбира се, не на последно място, за самочувствието, енергията и доброто настроение на жената.

2. Сънят


Танци в бара до 5 часа? Възможно е, но по изключение. Недоспалият вид след поредицата безсънни нощи и безкрайни партита, типични за 18-20-годишните, които полуживи-полуемрели, заспиват в ранни зори с грим върху лицето, вече не са сред особено любимите забавления на момичетата, навлезли в десетилетието на 30-те. Да заспиш преди полунощ без следа от макиаж – това е тайната на блестящия вид на 30-годишните красавици.

3. Спортът

30-годишните знаят със сигурност, че спортът е синоним на красота и успех. И ако през годините в училище физическото възпитание беше болезнен дълг, сега стегнатият корем и грижата за формата са неразделна част от имиджа на привлекателна жена.

4. Използване на постиженията на козметиката

Всеки от нас трябва всеки ден да благодари на научния прогрес за възможностите, които му дава. На разположение на съвременните жени днес има много отлични средства за качествена и пълноценна грижа за лицето. А жената на 30 вече не търси евтиното, не подбира случайно. Тя много добре знае какво иска.

5. Осъзнаване на недостатъците

Способността да приемате собствените си недостатъци и да можете да се възползвате от тях в своя полза е безценен дар, който се появява с възрастта. Например, ако не харесва краката си, една жена винаги ще намери начин да се възползва от този факт и вместо тесни дънки да сложи красива феерична рокля която да подчертае женствеността и индивидуалния й чар.

6. Изграден стил

Може би това са женствените феерични рокли и токчета, или напротив, грубите ботуши и коженото яке? Въпрос на избор и вкус. 30-годишните със сигурност са достигнали онзи зрял етап от живота си, в който вече са изградили ясна представа за себе си, за своя индивидуален стил, вкус и предпочитания. Те знаят много добре какво искат и сами могат да определят кои са тоалетите, които най-добре биха отговаряли на тяхната индивидуалност.

7. Самоувереност

За разлика от по-младите жени, 30-годишните знаят точно какво искат от живота и са готови на всичко, за да постигнат мечтите си. А какво може да бъде по-привлекателно от това една жена да има самочувствие, да бъде уверена и да знае цената си.

8. Материална сигурност

До 30-годишна възраст повечето дами пилеят пари за какво ли не. Жената на 30 вече е преминала в етап, в който е осъзнала нуждата от финансова независимост и сигурност. Тя знае, че за да изглежда винаги сияеща и красива, трябва да инвестира и да се грижи за себе си – било то чрез спорт, посещаване на козметичен салон или любимо хоби.

9. Самоусъвършенстване

Дори и дипломата ви за висше образование да е вече на 10 години, сега е време да продължите напред. Дамите на 30 са наясно, че времето лети и ако искат да постигнат нещо в живота си, да се самоусъвършенстват и да развият още качества и способности, моментът за действие е сега.

10. Осъзнаване на безценността на своето време

Да прекарате един допълнителен час, взирайки се с празен поглед в поредния глупав филм по телевизията, или да загубите част от времето си в претъпкан бар в компанията на хора, които ни най-малко ги е грижа за вас? Не, това вече не е за тези, които са навършили 30. Те знаят със сигурност, че има много по-достойни и безценни неща на този свят. Разбирането, че времето не е безкраен ресурс ни прави по-силни и ни кара да запълваме всеки момент от живота си със смисъл, щастие и красота.