Автор
Woman.bg

10 неща, които жените милионерки правят всеки ден

Психоложката Джуд Милър Бърк определи 10-те неща, които милионерите жени правят всеки ден. Проучването й е на базата на разговори с над 100 бизнес дами.

1. Те избягват негативните хора

Голяма част от успешните жени почти веднага назовават близък човек, който ги насърчава и подкрепя. Няма как да "изолираш" токсичната връзка. Ако партньорът ти често те критикува или най-добрата ти приятелка обича да създава драми, това ще повлияе на самочувствието ти и ще се отрази на работата ти. Обгради се с хора, коiто те подкрепят и обичат, съветват бизнесдамите.

2. Те не използват краен език

Жените, постигнали сами финансовия си успех, избягват драматичните фрази. Думи като "никога" или "винаги" не съществуват в речника им, защото те са лидери и искат хората около тях да са спокойни и да вярват в способностите им. Твърде емоционалният език причинява тревога у околните и е по-малко вероятно те да ни се доверяват в този случай. Изложи фактите и се дръж на положение.

3. Те умеят да спорят

60% от интервюираните жени са казали, че имат склонност да спорят, а половината от тях твърдят, че търсят доброто решение чрез спор. Да се научиш как да отстояваш мнението си е от съществена важност за кариерата ти (като, разбира се, бъдеш учтива и уважаваш чуждото мнение), но за тази цел ще трябва да се освободиш от притесненията си - да се тревожиш дали ще обидиш някого, изказвайки позицията си е пагубно. Махни "Нямам нищо против" от речника си. Бъди твърда, така ще си спестиш много време.

4. Те пазят дистанция от колегите

Въпреки че повечето от интервюираните жени са отзивчиви и искат да градят отношения с колегите си, те правят разлика между приятелите от офиса и приятелите извън него. Нито една от тях не се сближава твърде много с колегите си: в работата не говорят за брачните си проблеми или за приятелски драми, вместо това владеят емоциите си. Да, това означава, че плачът в офиса е забранен. Така печелиш уважение, а то е пътят към повишението ти.

5. Те винаги планират

Успешните богати жени си имат предварителна програма за всичко - и я спазват много дисциплинирано. В началото на всяка седмица те знаят в кой ден какво ще правят и с кого ще бъдат. Когато имаш план за работното и за свободоното си време, шансът да сгафиш е почи нулев, а работата ти ще е доста по-ефективна.

6. Те работят с най-добрите

Всяка една от дамите милионери си има екип от съветници - от финансови експерти до приятели, на чието мнение може да се разчита. Запомни, че няма как да знаеш всичко, затова разговаряй с опитни хора от сферите, които не познаваш добре. Дори и цената да е висока, не се отказвай.

7. Те следят строго баланса си

Заможните лейди никога не пренебрегват финансите си и то без значение от обстоятелствата. Непрекъснато проверяват бюджетите си и вписват разходите си ежедневно, за да знаят какво влиза и излиза от сметките им по всяко време. Ако правиш товa ще знаеш със сигурност какво можеш и какво не можеш да си позволиш. Всички жени-милионери избягват синдрома "Принцеса" - нереалистични желания и харчене на повече отколкото имаш. Вместо това харчат пари за скъпи коли и чанти, след като постигнат определена финансова сигурност.

8. Те редуцират престоя във Фейсбук

Богатите жени се стремят да си свършат работата, затова често отиват в офиса по-рано и остават до по-късно. Не си правят дълги обeди и не ползват през работно време Фейсбук или останалите социални мрежи.

9. Те спортуват

Всяка от тях намира начин да поддържа душевния си баланс. Интересите им варират от отборни спортове до медитация и различни активности на открито. Всичко това доказано намалява стреса.

10. Те не се съдят твърде строго

Без изключение, всички интервюирани виждат провала като неизменна част от успеха. 70% от тях са имали спънки в кариерата - не са получавали желаната работа или са били съкращавани. Затова бъди готова за промени. А когато се провалиш, не бъди безмилостна към себе си. Направила си грешка на събранието? На кого му пука. Свикни да приемаш неуспеха.