Автор
Woman.bg

Зоопаркът в София става на 130 години с музика и куклен театър

През 2018 г. Софийският зоопарк празнува своя 130-годишен рожден ден. По време на дългата си история той преминава през две световни войни, променя местонахождението си и става едно от най–атрактивните и обичани места в София и България. Тържествата ще продължат цели три дни, така че родителите ще имат достатъчно време да заведат малчуганите си не само да видят животните, но и да послушат музика, на рисуват и дори да гледат уникален воден театър. Честванията започват в петък с изложба, посветена на историята на зоологическата градина в София. Ще се открият две нови заграждения до залата на големите котки. Ето и останалите акценти:
Събота, 11 часа
Рожден ден за най-малките и техните родители със специалното участие на Ники Станоев и концерт на Детски радиохор.
11:30 ч. "Джаз за деца" с"Венци Благоев ДЖАЗТЕТ”, гост-вокалист Марина Господинова и детска вокална група“Пим-Пам” с диригент Ирена Христова.
12:30 ч. викторина за деца“Минута е много” с водещ Петър Вучков

Най-дългата рисунка ще бъде направена в Зоологическа градина София- 130 метра по случай 130 годишнината. През двата дни(19 и 20 май) на разположение на децата ще има бяло платно и флумастери, с които да я нарисуват.
18.00 часа- Среща с влогъра Крис Захариев
18:30 часа- рапъра Ендо
19:00 часа- концерт“Бандата на ръба” (Б.Н.Р.)
20 май2018 г. неделя
През целия ден:
19.30 часа- спектакъл“Райската птица”
"Райската птица"е първият за България и Европа воден куклен театър. Воден куклен театър съществува само на едно място в света– в делтата на Червената река- Виетнам. Това е древен традиционен куклен театър и до ден-днешен тайните му остават загадка, както за публиката, така и за професионалистите. За пръв път за България и Европа, такъв театър, но изцяло подчинен на Европейската културна традиция, се прави у нас.

Четете още: Най-умните животни, които ще ви изненадат с интелекта си