Автор
Woman.bg

Жена му не го пусна на Мондиал, вижте реакцията на приятелите му

Световното по футбол е в разгара си, а феновете този път доста са се постарали да са на ниво. Всеки път, когато камерите показват привържениците на футбола, те са с фен артикули, нарисувани лица, фенски атрибути… и добро настроение.

Впечатление правят феновете на Мексико. Те винаги са били едни от най-многобройните на всеки голям футболен турнир. И този път е така, независимо от факта, че Мексико се намира на друг континент и не е никак близо до Русия. Според ФИФА 45 000 мексикански привърженици са пристигнали в Москва, специално за месечния турнир.

Погледите приковават атрактивните мексиканки по трибуните, както и изрисуваните лица на мъжете, като повечето от тях носят и огромно сомбреро.

Интересна случка се разиграва именно в агитката на Мексико - фен от картон предизвика вниманието в Москва. Привърженикът присъства на Мондиал 2018 само като картонена фигура.

Ето и историята:

Група от петима души от мексиканския град Дуранго решили да отидат с автобус до Русия.

„Разбрахме, че през 2014-а, на Световното по футбол, много фенове са пътували с колите си“, казва Фернандо Осорио. Така приятелите започнали да пестят от 2014-а насам и си купили стар, евтин, училищен автобус. През април, когато вече имали автобуса и го пребоядисали, разбрали, че техният приятел Хавиер няма да пътува с тях, защото неговата приятелка не го пуска.

Това не се харесало на останалите четирима от групата, но въпреки това те решили, че няма да изоставят приятеля си. И го направили в реални размери от картон, облечен с фланелка с надпис: „Жена ми не ме пуска“. По този начин те го взели със себе си.

Те започнали пътуването още през април, прекосили Атлантическия океан и на 26 май пристигнали в Германия, откъдето за 18 дни стигнали до Москва.

Мексиканците взимат навсякъде своя приятел, като го водят на стадиона, в различни заведения или просто на разходка.

Картоненият Хави вече е изпил много бири, карал е автобуса и дори е полегнал в един от пъбовете с бутилка в ръката.