Автор
Антония Михайлова

Ванга: Ще дойдат времена, само момите ще раждат, жените – не

На днешната дата е родена българската пророчица Ванга. По случай годишнината от рождението й отново разказваме за нея, уникалната й личност и предсказанията й.

Датата 31 януари, приета като рождена дата на баба Ванга, е спорна, но самата пророчица е приемала именно нея за своя рождена дата. Спорът произтича от датата, която е поставена върху паметната плоча на Ванга – 03.10. Установено е обаче, че тук става дума за технически допусната грешка. И това го потвърждава Исторически музей - Петрич, който винаги отбелязва рождението на Ванга на 31 януари, защото самата Ванга приживе е казвала, че е отбелязвала своя рожде ден именно на тази дата.

За нея е изписано много. Наричат я "българската пророчица“, "петричката врачка", "Балканския Нострадамус" и много други. Предсказанията й са известни на широк кръг хора у нас и по света, но за някои от тях се споменава едва наскоро.

Вангелия Пандева Гущерова се ражда на 31 януари 1911 г. в с. Струмица в семейството на активиста на ВМРО Пандо Сурчев. Има тежко и трудно детство. Майка й умира, когато тя е едва на 2 години, а малко по-късно баща й е мобилизиран в българската армия по време на Първата световна война. След като се завръща, той се жени за втори път, но мащехата й се оказва лоша жена. Тя тормози и малтретира момичето, вследствие на което се налага нейното преместване в пансион в Белград.

Един ден обаче, когато Вангелия се прибира в родната си къща за Гергьовден, се случва нещо необяснимо. 12-годишната девойка е с братовчедка си на разходка, когато внезапно излиза силна буря. Тя е грабната от мощна вихрушка и изхвърлена надалеч от мястото, където се е намирала. След 3 дни девойката е открита затрупана под камъни, тръни и пръст в една отдалечена нива.

След този инцидент Ванга загубва завинаги зрението си. От този момент нататък тя започва да твърди, че вижда странни прозрачни същества с необясним за нея произход. Говори и за съществуването на извънземни раси, които населяват Земята от далечни времена.

Пророчицата от Петрич е доста популярна и в Русия, но едва наскоро световните медии й дадоха признанието "Балкански Нострадамус". Основен фактор за това са предсказанията й за "Ислямска държава".

След като американското издание "Ню Йорк Поуст" излезе с обширна статия за българската пророчица Ванга, фокусирайки се на предсказанията й за възхода на "Ислямска държава", примера му последваха няколко популярни издания във Великобритания. Сред тях са "Дейли Телеграф" и "Дейли Мейл".

Пророчицата свързва доброто бъдеще на България с Русия. Предупреждава, че това е "входната и изходната страна за нашата държава". Може би това е една от причините за конспиративната теория, че тя е била свързана с КГБ, която се разпространява през последните години.

Ванга вижда Русия като обединител на света и неговия нов владетел. Три са великите държави, които ще се обединят и ще донесат мир и хармония на Земята – Китай, Индия и Русия.

Нека да спрем вниманието си на нейните най-любопитни и възбуждащи интерес прогнози за бъдещето на България:

„В родината ни има много злато и един ден то ще бъде открито.“

„Българският народ е силен. Това, което трябва да се промени, е отново да обърне поглед към своите корени, към онова, което се пее в песните му. Трябва да почитаме традициите и празниците си, защото благодарение на тях ще оцелеем.“

„Планините и езерата ни са свещени, точно като онези в Индия, Непал и Тибет. Седемте рилски езера е райски кът на България, който е връзка с Космоса.“

„Трябва да сме единни и ще постигнем големи чудеса със страната си. Вярата и любовта ще ни помогнат за това.“

„Българите не са прост народ, не са чергари. Откъдето са минали, са оставили държава и град. Българското писмо е едно от най-старите на планетата. Има много потенциал в българите, благодарение на който страната ни ще постигне много успехи занапред.“

„Страната ще се оправи, ако начело дойде добър и честен водач. Ще дойде мъж със здрава десница, който ще каже, че е време да има ред.“

„България ще се оправи, защото българите са работлив народ.“

„Всеки народ си има една звезда, която го зарежда с енергия. България има не просто една звезда, а цяло съзвездие.“

А ето и най-неизвестните и нечути досега пророчества на Ванга, публикувани наскоро в руската Уикипедия:

Според сведенията в мрежово-базираната свободна енциклопедия тези думи са произнесени в периода 1993-1995 г. Какво ни очаква в бъдещето, да видим в следващите редове, завещани от Ванга:

„Ще дойде ден и ракът ще бъде затворен в железни вериги”, разкрива пророчицата и обяснява, че лекарството срещу коварната болест ще съдържа много желязо.

„Ще дойдат времена, само момите ще раждат, жените – не.”

„Ще дойде време за чудеса и науката ще прави най-големите открития в областта на нематериалното. Ще има големи археологически открития, които ще променят виждането ни за света от древни времена. Всичкото скрито злато на света ще излезе на повърхността му, но водата вече ще си е отишла.”

„В пространството ще открием живот и така ще стане ясно как е възникнал животът на Земята”.

„В земята копаят голям град, от който ще научим повече за произхода си.”

„Мъртвите често помагат и защитават близките си от неприятностите. Хубавите, безгрешните духове имат право на повече посещения на Земята.”

„Виждам мъртвите прозрачни, а някои чисти духове светят като огън.”

„Защо ви е страх от смъртта? Тя е толкова красива. Виждам я с маска на усмихната млада жена с пусната руса коса.”

„Оставете борбите. Обичайте се един друг всички.”