Той е 23-годишен трансексуален, но това не му пречи гордо да застане в кампания, насърчаваща откритото говорене за месечния цикъл.

Ражда се като Кейтлин, но на 14 години осъзнава, че иска да бъде мъж. На 16 вече обръсва косата си и сменя името си на Кени, поставяйки началото на своята трансформация в мъж.

"Когато бях в училище, учителките поискаха консултация с психолог за мен, защото не исках да нося поли. Семейството ми обаче не бе изненадано, защото още от ранна детска възраст, когато все още не съм бил наясно със значението на термин като пол, аз се обличах като момче и играех с момчетата."

Трансформацията на Кени е била дълг и тежък, не само физически, но и емоционално период, разкрива самият той. Въпреки че взимах съответните хормони, мина време, докато цикълът ми спря, спомня си той и разкрива, че тази реалност е била доста стресираща за него.



"Исках да бъда мъж, опитвах се да изглеждам като такъв, а в същото време имах месечен цикъл, беше много объркващо и напрягащо. Тогава ме бе срам от това и може би на мнозина ще им прозвучи парадоксално, че в миналото не желаех и се боях да говоря за цикъла си, а сега се включвам в кампания против стигмата, надвиснала над тази тема", споделя младият мъж.

Той обаче признава, че именно защото не е коментирал месечния си цикъл с никого от познатите си трансексуални, преминаващи през процеса по смяна на пола, се е чувствал толкова объркан и засрамен от наличието на менструация.

Изследване сочи, че една трета от дамите на Острова се чувстват неудобно да коментират месечния си цикъл и го приемат като нещо срамно, за което не е възпитано да се говори. Именно за да се промени тази нагласа и за да осъзнаят дамите, че менструацията не е мръсна дума и не е повод за неудобство, Кени и активистки от Великобритания се включват в кампанията против социалната стигма към този период от месеца.