Автор
Woman.bg

Тейлър Суифт спечели 1$ обезщетение за сексуален тормоз

Тейлър Суифт спечели дело срещу бивш диджей и радиоводещ, след като съд в Денвър реши, че звездата наистина е била подложена на сексуален тормоз от страна на 55-годишния Дейвид Мюлер.

След заседание, продължило 4 часа, съдебните заседатели - шест жени и двама мъже, се произнесоха в полза на певицата и обявиха, че тя в действителност е била опипана от диджея по време на обща снимка през 2013 г.

Певицата получи символичното обезщетение от 1 долар, което поиска през 2015-а година, когато заведе делото. Тя не скри емоциите си, когато разбра, че печели. Звездата през сълзи сподели, че благодари на съда и че се надява постигнатата от нея победа да вдъхнови и други жени, изпаднали в подобна ситуация, да се борят.

Тейлър не само спечели делото - искът на Дейвид Мюлер, в който той твърди, че лъжливите твърдения на звездата, подкрепени от тези на майка ѝ, са го оставили без работа, бе отхвърлен от съда.

Припомняме, че неотдавна се разбра, че преди четири години Тейлър Суифт е била сексуално тормозена от диджея Дейвид Мюлер, който я е опипал по време на събитие преди неин концерт. Звездата разкри, че той е бръкнал под полата ѝ и е стиснал задните ѝ части.

Певицата обаче решила да не подава оплакване в полицията, а да говори с шефовете на мъжа и да им се оплаче от поведението на подчинения им. Вследствие на това мъжът бил уволнен.

Това провокира 55-годишния мъж да подаде съдебен иск за клевета, като исканата от него сума бе 3 милиона долара, които да бъдат изплатени като компенсация за нанесени щети. В отговор на това Тейлър заведе ответно дело за сексуално посегателство.