Автор
Woman.bg

Светът на Хичкок оживява с Джесика и Скарлет

Ако Алфред Хичкок беше жив днес, то той със сигурност щеше да работи със Скарлет Йохансон... Или най-малкото щеше да я преследва с неустоими предложения, за да участва в някой от трилърите му.

Хич (както самият режисьор е обичал да го наричат) винаги е бил един от най-големите фенове на платинените блондинки и е бил вманиачен в актриси като Грийс Кели, Ингрид Бергман, Ким Новак и др., като ги “тероризирал” в името на изкуството си.

Снощи се проведе премиера на биографичния филм – “Хичкок”, в който една от главните роли взема Джесика Бийл.



Режисьорът веднъж отбелязал: “Блондинките са най-добрите жертви. Те са като девствен сняг, върху който се отпечатват кървавите стъпки.”

И във филма наистина се появява красивата блондинка, изкупителната жертва на фантазиите на Хичкок, в лицето на Скарлет.

Тя изиграва една от най-култовите сцени в историята на киното, превъплъщавайки се в образа на актрисата Джанет Лий (изпълнила ролята на Мериън Крейн в “Психо”).



Освен нея могат да бъдат видени и героите на Джеймс Д’Арси, Джесика Бийл и Хелън Мирън. Д’Арси изпълнява ролята на звездата на “Психо” Антъни Пъркинс, Бийл е в ролята на актрисата Вера Майлс, а Мирън играе съпругата на Хичкок, Алма Ревил.



Един от основните претенденти за следващото раздаване на филмовите награди “Оскар” със сигурност ще бъде биографичната драма “Хичкок”, в която Антъни Хопкинс се превъплъщава в ролята на известния продуцент и режисьор.



Джесика Бийл: “Беше сюрреалистично да бъда в компанията на Антъни Хопкинс и Хелън Мирън. Те са едни от любимите ми актьори и беше чест да съм с тях на една и съща снимачна площадка. Само почакайте да видите изпълненията им. Отговорността беше голяма, защото не играехме измислени персонажи, а истински хора. А когато става дума за нещо подобно нямаш право на грешки и своеволия. Хубавото, е че бяхме заобиколени от невероятен екип и заедно работихме много добре. С нетърпение очаквам да видя завършения филм.”