"Игра на тронове“ ще се сбогува с многомилионната си армия от последователи пред малкия екран чак през 2019 г., обяви официално телевизионният канал НВО.

Развръзката на интерпретацията на култовата „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин ще се разгърне в бутиков брой епизоди. „Шест серии от осмия финален сезон на „Игра на тронове“ ще се върнат на екран през 2019-а“, посочва съобщението на пресслужбата на НВО.

Снимките на финала на фентъзи епоса стартираха миналия октомври в Северна Ирландия и ще завършат през лятото. На режисьорския стол за края на хитовия сериал сядат Дейвид Бениоф, Дан Уайс, Мигел Сапочник и Дейвид Нътър, пише "Монитор".

Актьорът Кит Харингтън, познат на телеманиаците като Джон Сноу призна, че е плакал след прочита на сценария за последния епизод. Но не заради участта на героя си, а от сантимент към завършека на най-голямото приключение в кариерата си до момента. „ Улавям се, че се просълзявам, като се замисля за края. Това ще е най-странният момент – да кажа „сбогом“ на хората, които ми бяха като семейство през последните осем години.“, сподели пред The One Show на БиБиСи 1 той.