Автор
Антония Михайлова

Румен Радев ще поднесе цветя на Шарл Азнавур

Кралят на френския шансон е вече у нас за грандиозния си концерт, който ще изнесе тази вечер в зала „Арена Армеец“ в София от 20 часа. Освен това бе обявено, че лично президентът Румен Радев ще му поднесе цветя.

На 28 ноември, точно в 14 часа, легендарният артист Шарл Азнавур, пристигна в България. Кралят на френския шансон кацна на ВИП терминала на летище София, където бе посрещнат от екипа на Продуцентска компания АРТ БГ, организатори на предстоящия му грандиозен концерт в зала „Арена Армеец“ на 30 ноември, както и от Посланика на Република Армения г-н Армен Саргсян.

Шарл Азнавур слезе от самолета, придружен от сина си Николас Азнавур и неговата съпруга, както и от част от екипа си. Френският Франк Синатра, както е известен по цял свят големият певец, показа прекрасно настроение и страхотна кондиция.

„Чувствам се изключително щастлив, че съм в София. Нямам търпение да се докосна до българските култура и гостоприемство отново. За мен този концерт е наистина много личен и съм подготвил специална програма“, сподели с усмивка кралят на френския шансон.

След кратката аудиенция с г-н Саргасян, световноизвестният френски музикант с арменски корени се отправи към осигурения му ВИП хотелски апартамент, където всичко бе приготвено в съответствие с желанията му: обзавеждане само от естествени материали, пухени възглавници, специална охладителна система за селекцията бели вина, която също пътува с него, килимче за релаксация и йога, пресни плодове.

Шарл Азнавур ще остане в София общо четири дена, през които има доста активна програма: той ще бъде специален гост на няколко ВИП събития с участието на г-н Саргсян, който ще му поднесе цветя на сцената преди старта на концерта, както и с редица популярни личности от културния и обществен живот у нас.

Ученикът на Едит Пиаф изрази също желанието си да направи кратка разходка из София и да се запознае с интересните културни и исторически забележителности, като особен интерес за него представляват археологическите паметници, съставляващи древното селище Сердика.

Освен посланика на Република Армения, ВИП гости на концерта на Шарл Азнавур в София на 30 ноември ще бъдат Президентът на Република България г-н Румен Радев, който също ще му поднесе цветя, както и иконите на родната естрада Лили Иванова и Йорданка Христова, на чието творчество Азнавур сподели, че се възхищава.

Феноменалният спектакъл на Шарл Азнавур тази вечер, който ще потопи повече от 5000 родни фенове в атмосферата на автентичен френски театър, е част от настоящото световно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо „Сбогом“ със сцената. От София звездата отлита директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.

Часове преди грандиозния му концерт нека да се запознаем и с другото му лице на легендата Азнавуртова на филантропа и човеколюбеца

Освен с артистичната си кариера, Азнавур, е известен и с множеството си усилия в подкрепа на арменския народ. Той основава “Aznavour pour l’Arménie” (Азнавур за Армения) след последиците от земетресението, което опустошава северната част на Армения на 7 декември 1988 година и става причина за гибелта на десетки хиляди жители на страната, а още хиляди остават бездомни. За 30 години неговата хуманитарна дейност развива мащаба си и обхваща още множество благотворителни каузи за страната.

През 2017 година Шарл Азнавур и сина му Николас Азнавур решават да продължат своите филантропски дейности и правят нова крачка – основавайки „Aznavour Foundation“ (Фондация Азнавур). Нейните цели са свързани предимно с развитие и интегриране на образователни, социални и културни програми.
Повече информация може да откриете на: charlesaznavour.com

Първият проект на Фондация Азнавур е свързана със създаването на музей “Charles Aznavour Museum”, в който ще се случват важни културни и образователни събития и който ще бъде локализиран в Йереван.

Понастоящем, Фондация Азнавур дава на всички уникален шанс да прекарат един незабравим ден в Париж и да се срещнат със самия Шарл Азнавур. Правилата за участие може да откриете тук.

Билетите за ексклузивния концерт на Шарл Азнавур в „Арена Армеец“ на 30 ноември, могат да се открият в мрежата на Eventim на цени 59 лв, 89 лв и ВИП места от 150 лв и 200 лв. Местата са лимитирани, затова организаторите от АРТ БГ съветват за по-ранно закупуване.

Четете още: Шарл Азнавур с грандиозен концерт у нас