Автор
Woman.bg

Ръкавица на Майкъл Джексън продадена за 200 000 долара

Уникалната ръкавица с черни кристали, носена от Краля на попа Майкъл Джексън, беше продадена на търг в Калифорния за близо 200 000 долара, рекорд за предмет, принадлежал на певеца, който почина през 2009 г.

Ръкавицата, обсипана с малки черни кристали, която била носена от Майкъл на Американските музикални награди през 1984 г., беше продадена в Лос Анджелис за 199 069 долара, уточни аукционната къща Nate D. Sanders в комюнике.

Самоличността на купувача не беше разкрита. Когато преди време го запитали защо носи само една ръкавица, Джексън отговорил: "По-свежо е, отколкото с две".

Червено кожено яке от песента Beat It, обсипано с малки ципове и носещо подписа на певеца, намери собственик на 84 422 долара.

Майкъл Джексън носеше якето на турнето си "Трилър" от 1988 г., кръстено на едноименния албум, който се превърна в най-продавания на всички времена.



Кралят на попа го подарил на сина на президента на музикалната компания Епик Рекърдс, където той записа всичките си албуми - от Off the Wall до Thriller.