Животът на Ейли Лосън е достигнал до критична точка. Бракът й е пред провал, заобиколена е от обсебващите си роднини и е на път да се срине. Ейли решава да потърси спокойствие и уединение на единственото място, на което се чувства у дома – малко градче в планинската част на Шотландия.

Докато лекува разбитото си сърце, Ейли разбира, че не е единствената, която се бори, за да се възстанови от болезненото минало. Нейният приятел от детството Джейми се опитва сам да отгледа дъщеричката си Мейзи. Той е издигнал високи стени около сърцето си, след като съпругата му го напуска, за да преследва кариера в Лондон.

Ейли постепенно свиква с особеностите на живота в малкия град, с топлотата в отношенията, със загрижеността на хората и неизменната приятелска намеса в чуждите работи. Тя с радост помага на Джейми и се грижи за Мейзи. Връзката, която създава с малкото момиче й помага да превъзмогне болката, да се почувства необходима и да повярва, че все пак може да бъде щастлива.

Странни обстоятелства тласкат Ейли и Джейми един към друг, въпреки тяхната съпротива. Прекалено наранени и разочаровани от любовта, те сякаш не съзират това, което е видно за всички останали. И когато изглежда, че всичко е загубено, помощта идва от най-неочакваното място.

Даниела Сасердоти разказва вълнуваща и романтична приказка за неочакваното щастие. Тя неусетно ни пренася в почти магическата атмосфера на Глен Авих, сближава ни с колоритните си, затрогващи и реалистични герои. Прави ни съпричастни към техните съдби, кара ни да съпреживеем техните разочарования и радости и успява да ни развълнува.

„Бди над мен“ е изпълнен с очарование роман за бягството към себе си, новото начало и вярата в чудесата.


За автора:


Даниела Сасердоти е родена в Неапол, но израства в малко селце в полите на Италианските Алпи. Сега живее близо до Глазгоу със съпруга и синовете си. Сама се определя като „крадец на време“ – прокрадва се, когато всички вкъщи си легнат, или преди да се събудят сутрин, за да пише.

По професия е учителка, но е взела решение да се посвети на отглеждането на децата си. Обожава да прекарва време с момчетата си, да твори с тях, да чете всичко, което й попадне и да се среща с приятелки. Но едно от най-любимите й занимания е да остава сама със себе си, да мечтае и да съчинява истории.

Книга: " Бди над мен"
Автор: Даниела Сасердоти
Издателство: ЕРА