Bvlgari отбелязва 130-тата годишнина от основаването си с ексклузивна колекция, посветена на Рим - град, който е едновременно и дом, и вдъхновение за Bvlgari и който служи за естетическа препратка към стила на компанията.

Величествените архитектурни красоти на Вечния град отдавна вдъхновяват италианския бижутер и символите на града сега се интерпретират наново, за да се създадат необикновени лимитирани серии. Уникални произведения на висшето бижутерство, посветени на легендарния дизайн Serpenti, интригуваща серия от B.zero1 пръстени, прецизни часовници, аксесоари, украсени със скъпоценни камъни, както и аромат, вдъхновен от дъха на Средиземноморието.

ОТ ВЕЧНИЯ ГРАД ДО ЕДИН ВЕЧЕН ПРЪСТЕН: B.zero1 ROMA

Пръстенът B.zero1 Roma е изработен от розово злато и има корпус от четири ивици от бронзова керамика. Пръстенът е създаден в чест на римските корени на Bvlgari. Флуидната красота и кръгла форма на новия B.zero1 Roma символизират вечното подмладяване, като формата на пръстена напомня на прочути забележителности на Рим – Колизеума, замъка Сант Анджело и Пантеона. Техните величествени и внушителни овални форми са оцеляли през вековете. Тяхното физическо съществуване и неслонима здравина са уловени в метафората на овалната форма на B.zero1 Roma - бижу, вдъхновено от миналото, и все пак част от настоящето.



Пръстени B.zero1

ОДА КЪМ ВЕЧНОТО ПОДМЛАДЯВАНЕ

Послучай 130-тата си годишнина Bvlgari създава невероятна и единствена по рода си огърлица с името Ultimate Temptation, бижу, което отдава почит на змията като един от най-легендарните символи на марката и като символ на вечно обновяване - змията сменя кожата си, за да се обнови, но без да губи идентичността си.



Serpenti Ultimate Temptation

ВЕЧНИЯТ СТИЛ НА ЧАСОВНИЦИТЕ BVLGARI

Звездата на селекцията часовници, по случай тази специална годишнина, е новият мъжки часовник Bvlgari Roma, посветен на Вечния град. Пуснат през 1975 година, този модел въвежда нова ера в швейцарското часовникарство: гравирането на логото на Bvlgari върху корпуса на часовника е неизменна част от неговия дизайн.

Дамските юбилейни издания в колекцията на Bvlgari са посветени на голямата традиция на марката в изработването на часовници – бижута. Създаването на новия часовник Bvlgari Bvlgari Catene от бяло злато, инкрустиран с 887 овални и продълговати диаманти с общо тегло 27.97 карата, отнема на майсторите на Bvlgari над 2,000 часа. Двойно увитата верижка е изключително гъвкава и се увива около китката като втора кожа.

ОPERA PRIMA: АРОМАТЪТ НА БИЖУ

Opera Prima е елегантен аромат със сияйни и женствени нотки. Той е резултат от сътрудничеството на две италиански марки - Bvlgari и Venini. Скулптурираната бутилчица наподобява древноримска амфора, пълна с подправки и цветни благоухания. Украсена е с цитрини, диаманти и аметист, елегантно комбинирани с жълто злато. Ароматът, създаден от майстор-парфюмиера Daniela Andrier, напомня уханието на Средиземноморието с нотки на лимон, портокалов цвят и индонезийско пачули.

ОPERA PRIMA: Ароматът на бижу

И наистина, кой би могъл по-добре от Bvlgari да допринесе за обновяването на архитектурното бижу на Вечния град - Испанските стълби? Рим предстои да стане свидетел на изграждането на едно следващо стъпало към вечността...

***

Очаквайте разходка до античното кафе "El Greco" - история, традиции и невероятен вкус, превърнали кафенето в емблематична, римска забележителност.