От дни насам в медийното пространство обикаля една шокираща за мнозина новина: папа Франциск няма нищо против хомосексуалистите и ги окуражава. Това става ясно, след като той се обръща към мъж на име Хуан Карлос Крус с думите: „Бог те е създал така“.

Хуан бил жертва на сексуално насилие, извършено от чилийски римокатолически свещеник. След като този случай придобива популярност Карлос прекарва една седмица в резиденцията на папа Франциск в Санта Марта. По думите на Хуан той получил невероятно отношение и закрила от страна на папата през тези седем дни и останал с чудесни впечатления, които сподели в интервю пред “El Pais”. Някои от тях се оказаха наистина шокиращи например:

„Хуан Карлос, няма никакво значение дали си гей. Бог те е създал така и такъв иска да бъдеш, нямам нищо против това. Това означава, че и папата иска да бъдеш такъв и затова трябва да си щастлив с това, което си.“

Не е тайна, че папа Франциск е силно раздразнен от сексуалните посегателства, които не са малко в Католическата църква. Освен това първоначално върховният глава не е повярвал на историята на Хуан Карлос, тъй като насилникът го обвинил в клевета, защото няма никакви доказателства. По-късно папата лично разглежда случая и установява, че Карлос не лъже. След това го кани за седмица в резиденцията си и му поднася извиненията си:

„Преди всичко искам да ти се извиня от мое име и от името на църквата за това, през което ти се наложи да преминеш. Поднасям ти лично извиненията си, защото аз съм виновен за тази ситуация, която ти донесе толкова много болка“, били думите на Франциск.

И въпреки че той, изглежда, подкрепя различните това съвсем не означава, че е съгласен с новата джендър теория. Папата оказва закрила и вдъхва сили на човек, пострадал от насилие, защото в момента има нужда от тях.

Четете още: Още един ангел от Victoria's Secret се омъжи (Снимки)