Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще стават родители. Новината за бременността на Кейт, която доскоро циркулираше в медиите като слух, съобщиха официално от двореца "Сейнт Джеймс".

"Техни Величества херцогът и херцогинята на Кеймбрижд са много щастливи да ви информират, че херцогинята на Кеймбрижд очаква дете", се казва в съобщението, което допълва, че Кралицата, принц Чарлз, останалите членове на кралското семейство, както и роднините на Кейт, са много развълнувани от новината.



Говорителят на двореца обяви, че херцогинята, която е бременна в 12-тата седмица, е приета в лондонската болница "Крал Едуард" със сериозно сутрешно гадене и ще остане там няколко дни.



Кралското бебе ще стане третият по ред наследник на британския трон след принц Чарлз и принц Уилям.

Катрин и Уилям, и двамата на 30 години, се ожениха през април 2011 г. От тогава до сега, в желанието си за кралски наследник, медиите непрекъснато забременяват Кейт.

Много звезди, сред които Шерил Коул и Ким Кардашиян, поздравиха бъдещите родители.



Преди няколко дни бившата съквартирантка на Мидълтън се изпусна в австралийско списание, че бебето е на път. "Двамата планират да направят официално съобщение през декември", каза тогава Джесика Хей.

Интересни кадри от бременностите на Принцеса Даяна и Кралица Елизабет