Два златни ритона спечели изба New Bloom на Винария. Новината дойде в сряда вечерта, когато бяха раздадени винените оскари. Едното отличие е за розето в серията Face-to-Face (F2F) от Каберне Совиньон и Марселан, реколта 2017, другото е за розето в едноименната марка New Bloom от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Избата беше наградена и с три златни медала – за своето вино New Bloom от немския сорт Регент, за PIXELS Каберне Совиньон и за PIXELS Совиньон блан.

Вината на New Bloom Winery се правят от изцяло собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната работи както с добре познати сортове, така и с малко популярни като например Дорнфелдер и Регент. Те са единствените у нас които използват тези немски винени варианти.

Избата се наложи на пазара като модерното лице на родното винарство. Производствената им част в Съединение, е изцяло реновирана като през 2014 г. е завършена нова бутилираща линия, с която се затвори целия производствен капацитет. Днес в технологично отношение базата й е на световно ниво. Постоянните инвестициите в New Bloom Winery, които само за последните години са около 10 млн. лв, дават възможност за производството на широка гама от видове и стилове уникални вина.

В избата използват класически френски бъчви и бетонни съдове, както и специална система за микровинификация, която позволява работата с къси партиди и лаборатория за качествен контрол. Освен това екипът й включва както едни от най-изявените майстори в бранша като Владимир Влъчков, така и млади хора, завърнали се от чужбина и посветили се на българското вино. „Много сме щастливи за наградите – те ни стимулират да продължаваме да правим вината си с още повече любов и търпение“, коментираха от екипа на New Bloom. Тази година се очаква да разширят предлаганите вина с нови сортове. Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участваха в Международния конкурс „Винария 2018" тази година. Напитките се оценяваха от 20-членно жури. Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са изцяло съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист.