Сладкарят Жак Торес ще опита да счупи световния рекорд на Гинес за най-скъпото шоколадово яйце, продадено на търг. Неговото последно творение ще бъде продадено на 18 април в Рокфелер Център.

Жак Торес е майстор сладкар, специалист по шоколада, наричан е "Г-н Шоколад". Той е член на Международния кулинарен център в Ню Йорк.

Парите от продажбата на шоколадовото яйце ще отидат за благотворителност. Началната цена за продажба е определена за 11 000 долара.

Яйцето тежи приблизително 54 килограма и е високо 76 сантиметра. Направено е от млечен шоколад и изобразява емблематични сгради в Ню Йорк.

Огромното яйце е част от Лова на яйца на Фаберже. В различни части на Ню Йорк се излагат великденски яйца, направени от различни художници. До 17 април ще бъдат изложени около 200 яйца, след което ще бъдат продадени на търг.



Източник: БГНЕС