Автор
Woman.bg

Мария Силвестър изпълни с щастие дома на самотен баща и трите му деца

Самотен татко с три деца живее на предпоследния адрес, на който Мария Силвестър ще заведе зрителите в трети сезон на социалното предаване на bTV “Бригада Нов дом”. В епизода, който ще се излъчи утре, 24 май от 21 ч., бригадата на Караджов ще сбъдне мечтата на още едно многодетно семейство в нужда да живее в нормален и уютен дом. Румяна (11г.), Десислава (10г.) и Васил (8г.) живеят в тежки битови условия и са лишени от майчина любов, което ще мотивира екипа на предаването да направи почти невъзможната промяна в дома им, за да направи живота им по-лек и оптимистичен.

Росен Янев остава сам с трите си деца преди 8 години, когато жена му ги напуска за трети и последен път. Майката бързо загърбва всичко у дома и заминава за Германия, където започва нов живот с друг мъж. Росен признава, че винаги е искал да изгради здраво семейство, което той никога не е имал, и често е молел съпругата си да се върне обратно. Децата не помнят майка си, виждали са я единствено на снимка. Единадесетгодишната Румяна споделя, че иска майка, но не като нейната: „Не ми липсва. Няма как да ми липсва нещо, което не съм имала”. Малкият Васко казва, че ако някога я срещне, ще я помоли да се върне.

Празнината не може да бъде запълнена, но Росен прави всичко по силите си, за да отгледа и възпита децата си по най-достойния начин. И макар да се справя с повечето трудности, това е невъзможно да се случи в условията, в които живеят. След няколко злощастни стечения на обстоятелствата Росен е принуден да заживее в малката наследствена къща на баба си в покрайнините на София. Къщата е едва 48 квадратни метра, но условията в нея са плашещи. Грозните тухли и пропуканите стени са обградили пространството, в което растат трите деца. Кухня липсва и затова всички се хранят с готова храна отвън. Почернялата от мухъл баня е с изгнила врата, ръждясал душ и опасен за живота оголен кабел. Семейството признава, че често се налага да се къпе у съседите. Единствената тоалетна е външна – неудобство и особен проблем през зимните дни и тъмните вечери. Росен се опитва да ремонтира каквото може и да подобри условията, но времето и финансовите му възможности не му достигат. Той работи нощем и спи на детско легло, докато Руми, Деси и Васко делят общата стая.

Пред бригадата на Караджов и Мария стои сериозно предизвикателство с безброй трудности по пътя към мечтания дом. За щастие екипът на предаването ще докаже, че и в тази къща има място за светлина и детски усмивки.

Как ще изглежда преобразения дом на Росен и кой хоби-готвач от хитовото кулинарно шоу MasterChef ще постави началото на традицията у семейство Яневи за домашна вечеря, зрителите на bTV ще проследят утре, 24 май от 21 ч.