Автор
Woman.bg

Мария Илиева е реге кралица в новия й сингъл със Zafayah

Мария Илиева отправя реге предизвикателство заедно със Zafayah, вокалист на най-добрата реге група в Източна Европа Roots Rocket.

Още с представянето си в X Factor миналата седмица дуетната им песен "Условие №1" получи изключително добри отзиви, а от днес видеото е вече факт (виж видеото тук).

Поканата за колаборация идва от Zafayah. Реге изпълнителят, признава, че е голям фен на Мария Илиева и винаги е имал желание да направят нещо заедно. Приятно се изненадва, когато след първоначалния разговор Мария приема предложението му да запишат дует и е изключително впечатлен от професионализма на певицата.

"Условие №1" е по текст и аранжимент на Пламен Зафиров - Zafayah, а музиката е писана от него, Ясен Обретенов и Деян Илиев. Характерния реге груув, комбиниран с двойна доза талант и харизма от Мария Илиева и Zafayah, превръщат песента в зимен хит с вкус на лято.

Четете още: Мария Илиева плете гривни талисмани

Видеото е заснето от носителя на наградата най-добър режисьор от Първите български Хип-хоп награди Павлин Иванов - BASHMOTION. Снимките са реализирани в халетата на бившия мебелен завод "Сава Ганчев" във Варна. За визията си във видеото Мария Илиева се доверява на Кина Кудева (коса), Кристина Славова (грим) и Васил Божилов (стилист). Впечатление прави свежата анимация, която изрисува различни елементи във видеото, като струните бас китара, контурите на барабани и... корона на главата на Мария Илиева.

Четете още: На коя й отива повече: Мария Илиева или Емилия

“Със Zafayah се работи изключително лесно и с много настроение, той е вдъхновяващо талантлив артист, който знае какво иска,” споделя певицата. “Звукозаписният процес беше забавен, а най-голямото предизвикателство за мен бе да “нареждам” рими, правя го за първи път и много ми хареса.”

Zafayah (Зафáя) е един от пионерите на реге музиката в България. Съосновател и продуцент в първият и засега единствен български лейбъл за реге музика Roots Rocket. Работил е с артисти и музикални продуценти от Европа, Ямайка, САЩ, Кения и Индия. Участвал е в концерти в Обединеното кралство, Швеция, Швейцария, Словения, Словакия, Унгария, Румъния, Гърция, Турция, Македония, Непал и Индия. Споделял е сцена с някои от легендарните артисти в реге-жанра като Kymani Marley, Capleton, Mad Professor, Macka B, Dub Inc и др. Заедно с групата Roots Rocket е носител на наградата на най-големия реге фестивал в Европа (Rototom Sunsplash) за най-добра реге група в Източна Европа за 2013г.