Автор
Филип Данауи

Конфликти и сблъсъци на характери в Hell's Kitchen

От детска публика до военни ще се изредят като дегустатори в най-новия кулинарен проект у нас - Hell's Kitchen. Това разкри продуцентът на лицензното шоу Нико Тупарев. Той обясни също, че в първия сезон на риалитито ще станем свидетели на "адски конфликти и сблъсъци на характери" между готвачи, които са убедени в това, че са най-добрите в професията си. "На кастингите имахме задължителен въпрос към всеки от кандидатите - "Колко добър смяташ, че си?". Търсихме хора със самочувствие независимо дали то е с покритие или не. Много от тях даже заявиха, че са по-добри и от самия Виктор Ангелов", каза Тупарев пред журналисти. "Всичките решения в шоуто се взимат еднолично и от шеф Виктор Ангелов. Общо взето както е в гръцката митология - той е всичко. Той е Зевс и на него това му пасва. Няма никакви колебания в решенията си и в това дали ще обиди някого. Това е житейски урок", разясни още от задкулисните процеси двигателят на новото кулинарно предаване.

"Професионалната кухня е като професионалният спорт - не можеш да бъдеш добър във всички дисциплини, трябва да избереш една", каза още Тупарев на пресконференцията днес в Нови Хан. Именно на снимачната площадка на "ВИП Брадър" и други риалити шоута, е изграден из основи истински изискан ресторант, от който ще се предава най-новото шоу на Нова телевизия. То стартира на 27 февруари от 21:00 часа и ще бъде излъчвано три пъти в седмицата - вторник, сряда и петък.

Водещият на кулинарното състезание - шеф Виктор Ангелов, нашумял от малкия екран на конкурентното риалити на бТВ Master Chefs поясни, че Hell's Kitchen не е училище за готвачи, а тест за професионалистите в бранша. "Това е предаване за характери. Професионалната кухня не търпи крайни индивидуалисти. Най-важен е отборът, но накрая печели един. Не е достатъчно да си добър в готвенето, трябва да разбираш и от взаимоотношения между хората. Трябва да имаш силен характер и воля", каза той пред журналистите, които бяха първите докоснали се отблизо до ресторанта на Hell’s Kitchen у нас и опитаха от специалното меню на шеф Виктор Ангелов.

Сред акцентите в хитовото шоу, излъчващо се в над 19 държави и с над 50 сезона е вечерята. Това е най-важната задача за двата отбора, по време на която те ще доказват професионалните си умения в кухнята, изпълнявайки истински поръчки от гости на ресторанта. По време на вечерята, всеки един от участниците ще отговаря за определена станция – салати, месо, риба, десерти и пр. Ще има и дневни предизвикателства за кулинарните спецове, като те ще внасят допълнително напрежение в ежедневието им. Отново, разделени на отбори - мъже и жени, те ще трябва да мерят сили в задачи, свързани с бързина, ловкост, дисциплина и умението да разпознават вкусове и продукти. "Така ще мога да опозная в дълбочина силните и слабите страни на участниците. Ще ги поставя на ръба на възможностите им, за да проверя как се справят в екстремни условия, ще търся точния баланс между кулинарни умения и сила на характера, за да избера накрая този, който е най-достоен за победата. За разлика от други кулинарни предавания, тук нещата са и много лични, защото победителят ще работи в моя ресторант", заключи Ангелов. Продуцентът Тупарев отбеляза също, че един от най-интересните елементи в предаването е отборната игра, но е много трудно да останеш отборен играч, след като знаеш, че накрая ще спечели само един.