Автор
Woman.bg

Кейт Мидълтън почете националния празник на Ирландия – Св. Патрик

Херцогинята на Кембридж и съпруга на принц Уилям - Катрин Мидълтън, почете празника на Свети Патрик, честван на 17 март от всички ирландци по света, като посети база на ирландските гвардейци в Алдършот.

Кейт Мидълтън и принц Уилям почитат ирланските гвардейци на националния празник на Ирландия - Свети Патрик

Всеки един от снажните гренадири с типичните огромни мечи калпаци тя закичи с тадиционната зелена кокарда от детелини с формата на сърце – символ на Ирландия и нейния покровител св. Патрик. Самата тя носеше същата на ревера си.

По този начин тя уважи традицията, датираща от 1901 г., когато кралица Александра Каролина Шарлота Луис Юлия завещава на тогава новосформирания полк от гвардейци да се подарява именно това цвете.

В духа на традицията Кейт бе облечена в дълго тъмнозелено палто и стилна воалетка също в цвета на зеления остров. Както винаги, херцогинята изглеждаше изящна и елегантна, а усмивката й не слизаше от устните й, пленявайки всички присъстващи с чара и добронамереността си.

Празнични шествия в 150 ирландски града се проведоха за Деня на Свети Патрик. Всеки парад има свой лозунг. Този в Дъблин мина под мотото "Домът е там, където е твоето сърце" - напомняне за многочислената ирландска диаспора, разпръсната по целия свят.