Заснемането и представянето на годишния календар на Pirelli е един от модните акценти на годината. Тазгодишното му издание е заснето в Рио де Жанейро и е посветен на жените, отдали част от живота си на хуманитарни и социални проекти.

Вероятно това е причината за пръв път от доста време моделите да са толкова облечени.

Миналата година Марио Соренти снима Лара Стоун напълно гола, Карл Лагерфелд (2011) заложи на еротичен фотос на гърдите на Ерин Уосън, а Тери Ричърдс (2010 г.) съблече Миранда Кер.

Пред обектива на фотографа Стив Маккъри застават местната звезда Адриана Лима, която позира бременна. Тя се е посветила на възстановяването и развитието на Хаити.



Бразилка е и Соня Брага, съосновател на Испанската фондация на изкуствата.

Мариша Монте участва активно в битката срещу СПИН, докато Изабели Фонтана е лице на www.1love.org, която се снима за 6-ти път за календара.

Карли Клос - „жената – тяло“, се е отдала на педиатричната фондация Elisabeth Glaser.



Кайли Кох подкрепя Roots of Peace, а Самър Рейн Оукс се е посветила на мисията да повиши зачитането на екологията в модната индустрия. Трите са американки.

Италианката Елиза Седнауи е продуцент на документалния филм „Кулу Тамам“.



Освен модната икона Адриана Лима, на страниците на Pirelli Cal 2013 има още няколко лица от модния подиум. Чехкинята Петра Немцова е оцеляла след цунамито, ударило Тайланд, след което основава фондация Happy Hearts.



Етиопката Лия Кебеде също има собствена фондация, посветила се на борбата с детската смъртност.



Тунизийската манекенка Ханаа бен Абдеслем стана известна с това, че подкрепи революцията в родината си.

Миналогодишното издание на календара за пръв път бе снимано от италианец. Тогава Марио Соренти направи 25 фотоса, 18 от които чернобели. Той снима 3 актриси и 9 топ модела.

ВИДЕО: