Автор
Woman.bg

Ирина Тенчева: Дано има повече недоспали родители!

"Дано има повече недоспали родители!" Такова пожелание отправи на специално събитие на ДНК и Fibank в клуб "Перото" Ирина Тенчева. ДНК и Fibank представиха 12 художествени портрета, включени в благотворителния календар на финансовата институция за 2018 г. С красивото издание Fibank застава зад кампанията на ДНК в подкрепа на раждаемостта “Направи го за България”. Освен Ирина Тенчева пред обектива на фотографа Петър Пешев, заедно с част от бебетата в кампанията, благотворително позираха Владо Николов, Хилда, Казасян, Андрей Арнаудов, Иван Христов, Мария Гроздева, Ути Бъчваров, Поли Генова, Ива Дойчинова, Александър Сано, Миа Сантова и Деян Славчев – Део. Календарите са налични в клоновете на банката в страната, като Fibank удвоява и дарява приходите от продажбата им в подкрепа на каузата на ДНК.

„Благодарни сме на приятелите ни от Fibank, които направиха този красив проект реалност“, коментира Андрей Арнаудов, основател и председател на ДНК и връчи на Илона Станева – ръководител на социално отговорния проект от страна на Fibank - Сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК. Продуцентът Иван Христов аргументира избора си на кауза така: „Можем да съхраним и утвърдим българското, като застанем зад кауза от национална значимост като „Направи го за България“.

„Имам честта да бъда част от това движение, което се опитва да запази нашата нация и пропагандира идеи, близки и до моята същност“, не скри вълнението от участието си и волейболната легенда Владо Николов.

През изминалата година, едва с първото си издание, „Направи го за България“ обедини по безпрецедентен начин църква, бизнес, обществено-значими личности, местна власт, медии, дарители, доброволци, частен и публичен и сектор. Над 10 000 души участваха в мащабното финално събитие на инициативата – Националното кръщене, когато в 1 ден, в 10 града бяха кръстени близо 1000 бебета. Посланици на каузата са значими личности от различни сфери на обществения живот в България, а кампанията е подкрепена от Българската православна църква и ще се провежда ежегодно под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Част от средствата, събрани от кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми.