Автор
Woman.bg

Горан Брегович ни прочете "Три писма от Сараево"

Горан Брегович, неговият оркестър и 46 музиканти от Софийската филхармония представиха новия спектакъл на музиканта "Три писма от Сараево" в зала "Арена Армеец". В знак на съпричастност с трагедията, която преди дни разтърси България, излизайки на сцената, световноизвестният композитор направи специално обръщение във връзка с националната трагедия, която се случи на 13 април, на автомагистрала „Тракия“. Балканската звезда откри новия си спектакъл с думите:

"Преди минути разбрах за нещастието, което днес сполетя толкова български семейства. Съчувствам на всички пострадали в катастрофата и на близките на загиналите. Макар и в този тъжен и тежък момент, аз и всички музиканти сме тук пред вас. Посвещавам тази вечер на жертвите от този трагичен инцидент".
В "Три писма от Сараево" Брегович събира в едно християнските, еврейските и мюсюлманските традиции.
Освен Софийската филхармония в шоуто учасие взеха и сестрите Людмила и Даниела Радкови, които са част от неговия оркестър ,,за сватби и погребения‘‘ повече от 20 години.
Горан Брегович презентира пред родна публика нови композиции и зарадва меломаните със страхотна музика в продължение на два часа.

Анита Иванова