Знаете ли коя е Джовони Джексън? Това е скритата сестра на Майкъл Джексън, която винаги е била встрани от медийното внимание, но години наред е била тормозена и унижавана от останалите си братя и сестри, включително и от Краля на попа.

Джовони е плод на афера, заради което тя е толкова мразена от Джако и неговите братя и сестри. Бащата на Джексън, Джо, е имал 25-годишна извънбрачна връзка с майката на Джовони – Шерил. И въпреки че е плод на изневяра, тя е наранена от отношението на семейство Джексън. Баща й прави всичко възможно да я интегрира, но Майкъл и всички останали отказват да я приемат. Наскоро тя издаде книга със заглавието „Копелето“, в която разкрива, че е била многократно унижавана и тормозена на публични места и на семейни събирания. Джовони е родена само един ден след Майкъл и до днес поддържа близък контакт с баща си.

View post on Instagram
 


„Бях много развълнувана, че съм част от семейство Джексън. Гледах ги по телевизията, слушах музиката им, но те така и не ме приеха. Аз бях тайна, нещо ги спираше да бъдат близки с мен. Така и не ме приеха, беше много болезнено. Познавам всеки един от тях, но не знам защо те винаги са странили от мен. Когато бяхме заедно ми демонстрираха любов и загриженост, но след това изобщо не ми се обаждаха. Дори когато майка ми почина през 2014 г. никой от тях не ме потърси да ме попита как съм. Единствените хора, които ми се обадиха тогава бяха тяхната майка, Катрин и сестра им Реби. Липсата на загриженост от тяхна страна ми подейства като пробуждане и осъзнах, че нямам място в това семейство. Сега просто мога да им кажа, че единственото, което могат да направят, е да ми целунат задника“, разкрива Джовони в интервю.

Враждата от страна на нейните братя и сестри била толкова силна, че тя среща Майкъл Джексън за първи път, чак когато навършва 29 г. Те се срещат през 2003 г. в „Невърленд“, където се събира цялото семейство и Джовони е повече от развълнувана, че най-накрая ще се запознае със звездния си брат. Тя бързо бива разочарована от срещата си с Майкъл, заради хладното му и лишено от каквито и да е емоции отношение. Тогава тя вече има малка дъщеря на име Ясмин, която също води със себе си, за да се запознае с роднините си.

„Майкъл никога не се е държал с мен като със сестра. Нито веднъж не ме целуна или прегърна. Мислех си, че той ще иска да се видим насаме, да поговорим, да се опознаем, но той не прояви никакъв интерес към мен. Бях много наранена от отношението му. Но към дъщеря ми се държеше съвсем различно – прегръщаше я, целуваше я. Признавам си, не ми беше приятно, ревнувах. Никога не съм имала шанса дори да поговоря с Майкъл“, споделя още наранената сестра.

Джовони и майка й живеели много близо до къщата на семейство Джаксън и Джо често ги посещавал и обсипвал с подаръци. Може би именно тези жестове са провокирали омразата на останалите членове от клана Джексън. Те смятали, че баща им ги пренебрегва заради нея. Джовони разкрива, че се е запознала и с другата си звездна сестра – Джанет, когато била на 15, но тя също не била заинтересована от контакта си с нея:

View post on Instagram
 


„Винаги съм се възхищавала на таланта на Майкъл и Джанет, благодарение на баща ми получавах билети за всичките им концерти. Понякога ходех в бекстейджа, за да ги видя, но така и не разговарях с тях“.

И въпреки че винаги се е чувствала отритната от семейството, Джовони заявява, че:

„Нещата са такива, каквито са. Обичам братята и сестра си, без значение какво са направили, какво се говори за тях и как се държат с мен, независимо от всичко. Вратата ми е винаги отворена и могат да ми се обадят. На разположение съм, ако имат нужда от нещо“.

Джовони не прикрива, че е изненадана от милото отношение на Катрин към нея. Защото въпреки огорчението, което съпругът й поднася, заедно с майката на Джовони, тя успява да намери сили да прости изневярата и да приеме плода, получен от нея. Двете дори стават приятелки и години по-късно Джовони и дъщеря й живеят в дома на Катрин.

Любопитна е и историята около заглавието на книгата на Джексън - „Копелето“. Когато една от сестрите й, Латоя, пише своята биографична творба - „Да израснеш в семейство Джексън“, Джовони е косвено спомената като „копелето“. Според Латоя майка й Катрин наричала така извънбрачното дете на Джо. Това е и причината Джовони да кръсти книгата си по този начин. Чрез нея тя иска да разкаже историята си и нейната гледна точка за случилото се в семейство Джексън, защото се чувства неразбрана от обществото. Въпреки че вече е превъзмогнала сложните си отношения с останалите си братя и сестри, Джовони решава да разкаже на света какво е да си аутсайдер в семейството на Майкъл Джексън.

Четете още: Старт на нова кариера: Ето какво ще води Деси Банова

View post on Instagram