Всички сме го виждали във филми, реклами, предавания. Става дума за надписа, който ви известява, че се намирате в меката на киното.

В първите дни от новата година обаче емблематичният знак Холивуд (Hollywood) бе заменен с Hollyweed (пр. "свещена марихуана") - деяние, най-вероятно вдъхновено от факта, че преди броени месеци чрез референдум жителите на щата легализираха употребата на марихуана от 2018 г.



Легендарният надпис бързо бе поправен, но полицията дълго не успя да залови шегаджията, който трансформира с черен плат двете 13-метрови букви О в Е.

Преди дни обаче злосторникът - 30-годишният Закари Коул Фернандес, сам реши да се предаде на властите и заедно с адвоката си отиде в полицейски участък в Лос Анджелис.

Срещу мъжът бе повдигнато обвинение за дребно нарушение, след което бе освободен под гаранция от хиляда долара.



Припомняме ви, че знакът е поставен на хълма в Холивуд още през 1923 г., като първоначално е гласял Холивудленд. Идеята е била да остане там само няколко месеца, но бил толкова толкова добре приет от жителите и посетителите на града, че в крайна сметка се превръща в негов символ.