Автор
Woman.bg

Едно добро хрумване - Huawei представи премиум таблета MediaPad M5

Huawei това лято ни изненадаха наистина приятно с технологична джаджа, която наистина има страхотни показатели. Успяхме да се докоснем до новия им MediaPad M5 и лично се уверихме в уникалните му функции.

Това е първият в света таблет с 2.5D извит екран и идва с мощен хардуер, интелигентен софтуер и стилна визия за едно ново премиум изживяване за потребителите у нас. Той беше представен по време на бутиково събитие в София.

HUAWEI MediaPad M5 утвърждава намеренията на производителя да предостави на крайните потребители, залагащи на най-доброто, устройство с безкомпромисни аудио-визуални възможности и отличителен дизайн, характерен за ултра премиум сегмента при таблетите, а именно изваян корпус от метал и стъкло с преливащи линии и ергономичен и естетичен завършек, благодарение на 2.5D извивката на екрана.

С този модел, потребителите могат да се насладят на свят, пълен с развлечения, където и да се намират. Дисплеят с диагонал 10.8“ и 2K резолюция, с усъвършенствана графична технология ClariVu 5.0, предава и най-фините детайли, а интелигентните алгоритми гарантират, че видеоклиповете са с чиста и ясна картина с динамични цветове според изобразяваните сцени. За комфорт при използване на тъмно е наличен и режим щадящ очите, посредством редуциране на синята гама цветове.

Аудио възможностите на MediaPad M5 могат да впечатлят всеки, дори и най-взискателните меломани. В епицентъра на качествения звук стои Hi-Fi DAC (AK4376) цифрово-аналоговият преобразувател с вграден усилвател за слушалки, а HiRes аудио поддръжката позволява музиката да може да бъде усетена по начина, по който изпълнителите искат тя да достигне до нашите сетива. Гаранция за най-добър в класа звук са 4-те сертифицирани от Harman/Kardon говорителя, които превръщат всеки клип или игра в завладяващо изживяване, наситено с чист и плътен бас, съчетан с ярки аудио ефекти.

MediaPad M5 се захранва от процесор Kirin 960s за максимална производителност, независимо дали става дума за игри, HD филми и дори мултитаскинг, за който спомага наличната 4GB RAM памет. Потребителите имат на разположение 64GB вградена памет за съхранение на файлове и приложения, която лесно може да бъде разширена посредством MicroSD карта с капацитет до 256GB. За сигурността на съдържанието и личните данни е наличен четец на пръстови отпечатъци, а за дългата автономна работа е предвидена батерия с капацитет от 7,500 mAh, като MediaPad M5 е първия таблет на производителя с технология за бързо зареждане – QuickCharge в комбинация с USB Type-C.

Устройството е и първият Android таблет, който притежава вграден Десктоп режим, превръщащ екрана на таблета в пълноразмерна Android базирана работна станция, която в комбинация с безжична мишка и клавиатура, прави MediaPad М5 идеалният избор за бизнес потребителите, а и не само. Всичко това е възможно благодарение на последната версия фирмен интерфейс EMUI 8.0 в комбинация с актуална версия на Android 8.0 Oreo.

"Щастливи сме да представим едно по-различно от смартфон, мобилно устройство, отговаряйки на очакванията и на най-взискателните потребители, които разчитат на свободата, която им предоставя таблета за работа или забавление у дома или в движение. MediaPad M5 е нашето топ предложение в продуктова категория таблети за 2018 година, с което провокираме потребителите, изпреварвайки техните очаквания с устройство, съчетаващо премиум дизайн, характерен за класа си, богати мултимедийни възможности и последно поколение хардуер, стоящи заедно в основата на неповторимото потребителско изживяване, което бихме искали да предоставим на нашите премиум клиенти. С премиерата на М5 Huawei покрива всички ценови сегменти в категорията, като даваме заявка за още повече фокус посредством нашето чудесно балансирано портфолио от таблети, предлагайки палитра от предложения във всеки клас и за всеки вкус“, коментира Галин Стоянов, мениджър „Продажби“ за мобилни устройства в Huawei.

Стилното устройство се предлага у нас в изчистения Space Gray (тъмносив) цвят от основните партньори на Huawei – мобилните оператори Vivacom, Теленор и Мтел, както и в търговската мрежа на Technopolis.