Автор
Woman.bg

Донор на сперма се срещна с всичките си 19 деца

Днес обръщаме поглед към любопитен проект на Inside Edition, който среща един баща с 19-те му деца за първи път.

Мъжът се казва Майкъл Рубино, а наследниците му, с който той се запознава едва преди дни, са на навъзраст между 16 и 21 години. Причината мъжът да не ги е виждал досега е, че той не е имал връзка с техните майки, а е донор на сперма, благодарение на когото жените са заченали ин витро.

Когато е на 30 и няколко, Майкъл решава да стане донор, за да помогне на всички онези, които мечтаят за семейство и деца. Повечето донори на семенна течност желаят да запазят анонимност, но не и Рубино.

Исках досието ми да е отворено, за да може всеки, който има желание, да се свърже с мен. Мислих си, че ако съм късметлия ще се срещна някой ден с едно или две от децата си, разкрива мъжът, подчертавайки, че не е вярвал, че ще има щастието да се запознае с всичките си наслендици.

Първоначално в контакт с него влизат три от децата му, а след това и още няколко. Майкъл започва да си кореспондира с тях и благодарение на редактори от Inside Edition, които научават за казуса, той се вижда с тях очи в очи.

Срещата е трогателна, като децата на Рубино признават, че са били изключително развълнувани да се срещнат не само с баща си, но и да се запознаят един с друг. Те с интерес откриват чертите, които са наследили от родителя си, както и доколко си приличат самите те помежду си.

Майкъл не само отваря вратите на дома си за децата си, но и поставя снимки на всичките деветнайсет, 11 от които имат сини очи като самия него, из целия си дом. Той може да не е бил част от живота им, докато растат, но за сметка на това днес е и с радост и гордост следи успехите им. А благодарение на социалните мрежи поддържа връзка дори и с тези, които са на хиляди километри от него.